3X DE LEUKSTE GROENE EN BOTANISCHE PLEKKEN IN AMSTERDAM-ZUID

door | jul 20, 2022

Het is hoogzomer en naast alle festivals en buitenactiviteiten die er te beleven zijn, is het soms ook lekker om even wat rust op te zoeken in de natuur. Daarvoor hoef je niet altijd naar het bos of een park te gaan, sterker nog; Amsterdam-Zuid biedt genoeg bijzondere groene en botanische plekken om je even terug te trekken.

Botanische Tuin Zuidas

Om palmbomen en andere tropische plantensoorten te bewonderen is het niet nodig om in de lange rijen van Schiphol te staan, hier in Amsterdam-Zuid zijn ze ook te vinden. Tussen het VU medisch centrum en de universiteitscampus vind je namelijk een van de mooiste tuinen van Zuid; de Hortus Botanicus. Het is een geliefde plek om even te ontsnappen aan de hectiek van de dag en helemaal tot rust te komen. Deze groene oase heeft verschillende (sub-)tropische planten en in de zomermaanden is de tuin op zijn mooist omdat ‘ie helemaal in bloei staat.

 

Groen in Zuid
Advertentie
cafe garcon

Kinderboerderij de Pijp

Midden in de drukte en chaos van de stad bevindt zich kinderboerderij de Pijp. Dit is by far de gezelligste kinderboerderij van Amsterdam-Zuid. De boerderij biedt ruimte om te knuffelen met schapen, geiten, paarden, konijnen, cavia’s, varkens, katten en nog veel meer lieve, harige vierpoters. Naast de weides met dieren vind je hier ook een heemtuin met veel inheemse bomen en planten. Een plek waar kinderen hun gang kunnen gaan en ouders kunnen ontspannen. Aangrenzend aan de heemtuin komt binnenkort een ‘kleinebeestjestuin’ met onder andere een insectenhotel, paddenpoel en blotevoetenpad.

Huis van de Wijk: De daktuin (Tweede van der Helststraat)

Boven een parkeergarage, verscholen tussen de muren van meerdere appartementencomplexen, vind je een goed verstopte daktuin. Wat ooit een saai grijs dak was, is omgetoverd tot een groot groen paradijs. Deze verborgen oase is een echte ontmoetingsplek voor de buurt en wordt onderhouden door vrijwilligers. Als het Huis van de Wijk open is, kunnen alle (buurt-)bewoners langskomen om even te komen kijken. Leuk weetje: buurtbewoners kunnen voor vijftig euro per jaar een stukje tuin huren om eigen groenten of kruiden te verbouwen! 

Benieuwd waar je lekker kan picknicken in een park? Bekijk hier het artikel.