6X GEZELLIGE MARKTEN IN ZUID

door | mrt 25, 2022

Van de grootste markt van Europa tot kleine buurtmarkten, in Zuid vind je een mooi aanbod van verschillende leuke markten. Wanneer je rondslentert op één van de markten ervaar je vaak een dorpse sfeer. Of je nou toerist bent of graag je eigen stad ontdekt, een markt is altijd een gezellige plek om rond te kijken, te eten en te drinken en om leuke (en lekkere!) dingen te kopen. In dit artikel delen we de gezelligste markten in Zuid!

 

Albert Cuyp markt – Zes dagen per week

De Albert Cuyp markt, wie kent ‘m niet? In De Pijp, gelegen tussen de Ferdinand Bolstraat en de van Woustraat vind je de grootste en drukste dagmarkt van Europa. Op deze markt vind je maar liefst 260 kramen vol met verse producten, kleding, bloemen en accessoires. Daarnaast vind je er ook heerlijke typische Nederlandse lekkernijen zoals haring en stroopwafels. De markt, vernoemd naar de kunstschilder Albert Cuyp, is elke dag open van 9.30 tot 17.00, behalve op zondag.

Groenteman
Markt

ZuiderMRKT – Elke zaterdag

Kwaliteit, vers en biologisch. Dat is waar de zuiderMRKT in Oud-Zuid voor staat. Op deze kleine buurtmarkt vind je een mooi aanbod van diverse verse producten, zoveel mogelijk biologisch. Het bijzondere aan deze markt is haar coöperatief karakter: deze wordt georganiseerd voor en door buurtbewoners.

Sinds 2011 vind je de zuiderMRKT iedere zaterdag tussen 9.30 en 17.00 uur op de hoek van de Jacob Obrechtstraat en de Johannes Verhulstraat.

Houd je van mooie (biologische) producten? Ga dan zeker eens op zaterdag naar deze unieke markt. Het is ook een leuke plek om meer te leren over producten en gerechten én om andere buurtbewoners te ontmoeten.

 

 

Stadionpleinmarkt – Elke zaterdag

Nog zo’n leuke zaterdagmarkt in Oud-Zuid is de markt op het Stadionplein. Op deze levendige markt vind je een ruim aanbod van verse- en bio producten en daarnaast vind je er ook bloemen en planten. Met meer dan 50 verschillende kramen vind je er bijna altijd waar je naar op zoek bent. Deze gezellige Amsterdamse buurtmarkt begint al lekker vroeg in de ochtend, namelijk om 08.00 uur. Je kunt er terecht tot 17.00 uur. Ook handig: deze markt is makkelijk te bereiken met de auto! 

Advertentie
Vrijdagmarkt Minervaplein – Elke vrijdag

Deze kleine biologische- en boerenmarkt op het Minervaplein is één van de jongste en meest vooruitstrevende markten van Nederland. Je vindt hier mooie, eerlijke en ambachtelijke producten. En natuurlijk is alles ver. Deze buurtmarkt is een fijne markt om te bezoeken als je van kleinschalig houdt. Je vindt de markt op de kop van de Minervalaan en de Stadionweg en je kunt hier iedere vrijdag terecht van 9.00 tot 17.00.

Tip: Ga lekker langs rond lunchtijd. Je kunt er gezellig plaatsnemen op het terras.

 

 

Zuidasmarkt – Elke donderdag

Sinds september 2021 vind je elke donderdag van 09:00  tot 17:00 uur de Zuidasmarkt op het George Gershwinplein. De markt is een lang gekoesterde wens van de bewoners aan de Zuidas en moet voor meer levendigheid in de buurt zorgen. Werk je op de Zuidas? Ga eens langs in je lunchpauze! Op de markt vind je momenteel 16 kramen met een breed aanbod van producten met onder meer vis, noten, falafel, groente en vlees. De proef loopt tot maart 2023.

 

 

Oesters
Markt
 Museum Market – Elke derde zondag

Ben je gek op kunst en design? Dan ben je vast al vaak te vinden in het Museumkwartier. Elke derde zondag van de maand heb je nog meer reden om te gaan: de ontwerpers van de Museum Market bieden er hun creaties aan! Op de Museum Market vind je stijlvolle stands met authentieke producten en bijzondere kunst. Honger gekregen van het winkelen? Je vindt er ook lekker eten en drinken van verschillende internationale keukens.

Je vindt de markt elke derde zondag op het Museumplein van 10.00 tot 18.00 uur.