6X DE LEUKSTE VOORJAARSVAKANTIE-UITJES IN AMSTERDAM-ZUID

door | feb 17, 2023

Het is haast niet voor te stellen, maar de voorjaarsvakantie staat alweer bijna voor de deur! Zou de lente alweer een beetje voelbaar zijn? Even geen onderwijs, het eerste lentezonnetje en dat misschien zelfs op een terras, wij hebben er zin in! Daarom hebben we weer een lijst vol leuke voorjaarsvakantie-activiteiten voor jou en je gezin. Have fun! 

Kom, we gaan spelen in Het Concertgebouw

Het jij een kleine Mozart of Vivaldi in huis rondlopen? Of geniet jouw kind gewoon enorm van muziek? Dan is KleuterSinfonietta: Kom, we gaan spelen niet te missen. De kleuterconcerten in Het Concertgebouw zijn al jaren een succes. Tijdens KleuterSinfonietta op 4 maart maken kinderen van vier en vijf kennis met verschillende instrumenten. Ze worden uitgedaagd te ontdekken, zingen, klappen, bewegen, kijken en luisteren. Zes muzikanten begeleiden de kinderen met de leukste spelletjes en leren hen alles over wat muziek zo mooi maakt.

Kom, we gaan spelen in Het Concertgebouw
Workshop + Kung Fu film bij Rialto De Pijp

Workshop + Kung Fu film bij Rialto De Pijp

Rialto brengt een nieuwe film uit, Kung Fu Leeuw, waar een een beginnende vriendschap ontstaat tussen Jimmy en Li Jié: twee tieners met verschillende achtergronden. Het enige wat de twee jongens lijkt te verbinden is Kung Fu. Kung Fu Leeuw brengt de vriendschap tussen de twee en hun gedeelde liefde voor Kung Fu een warm beeld. 

Naast deze meeslepende film organiseert Rialto op woensdag 1 maart een workshop! In deze workshop krijg je de kans om als een echte kungfu-meester op beeld te staan. Dankzij het gebruik van klassieke greenscreen-technieken kun je de tofste kungfu-bewegingen nadoen en zelfs zweven in de lucht! 

De Kung Fu film is vanaf 16 februari te zien in Rialto De Pijp. Voor de workshop kun je op 1 maart binnenlopen en meteen meedoen, waarna de film volgt. 

Knutselvakantie bij ARTZUID ART CAMP

Kinderen die hun creativiteit kwijt willen? Dan ben je bij ArtZuid ArtCamp aan het juiste adres! Op 27 februari begint het ArtCamp waarbij kinderen vijf dagen lang aan de slag kunnen als echte kunstenaars waarna ze aan het eind van de week hun werk ook mogen tentoonstellen. Door kringgesprekken, spelletjes en wandelingen doen de kids veel inspiratie en ideeën op om zelf kunst te maken. Een leuke en leerzame manier om de vakantie door te brengen, toch? Alle kinderen van 5 t/m 11 jaar zijn welkom! 

Knutselvakantie bij ARTZUID ART CAMP
Advertentie
Familiedagen in het Van Gogh Museum

Familiedagen in het Van Gogh Museum 

Ontmoet met het hele gezin de bijzondere familie van Vincent van Gogh in de tentoonstelling Kiezen voor Vincent. Wist je dat zonder hun onvoorwaardelijke steun het museum misschien niet eens had bestaan?

Ontdek samen de schilderijen, schetsen en brieven uit de vaste collectie van het museum. Daarnaast is er voor kinderen een speurtocht en een speciale multimediatour bij de tentoonstelling. Ook kunnen de kids zelf aan de slag met een tekenopdracht van een echte kunstenaar. De Voorleesexpress is er voor de allerkleinsten. Kies jij ook voor Vincent?

 

Zien en doen in het Rijksmuseum 

Ook bij het Rijksmuseum is het voorjaarsvakantie! Er zijn enorm veel dingen te doen. Zo is er een familieworkshop fotograferen waarbij je samen ontdekt hoe je leert te kijken als Vermeer, niet met een kwast en verf, maar met je eigen mobiel of camera. In de fotostudio leert een fotograaf je Vermeers geheimen. Verder kun je de Teekenschool bezoeken, waar zich een theater met geheime kamers bevindt. Daar krijgen kinderen een historische ervaring om nooit te vergeten. Na de voorstelling kunnen de kinderen op onderzoek uit in het museum. De laatste tip die we je meegeven is de familierondleiding waarbij volwassenen minstens zoveel nieuws te weten komen als kinderen. Raadsels, kijkopdrachten, geuren, tekenen, kleien: van de mannen van De Nachtwacht tot de reizen van de VOC. Je wordt samen uitgedaagd! 

 

Zien en doen in het Rijksmuseum