DE LEKKERSTE BIOLOGISCHE SUPERMARKTEN IN AMSTERDAM-ZUID!

door | okt 29, 2022

Biologische supermarkten bieden een diversiteit aan verantwoorde producten. Van groenten en fruit tot biologische wijnen en verzorgingsmiddelen is er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, daardoor een stuk milieuvriendelijker! De boer en de teler kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk haar werk te laten doen. Wil jij je steentje bijdragen? In Amsterdam-Zuid zijn er meerdere biologische en duurzame supermarkten te vinden! Lees hieronder welke supermarkten er bij jou in de buurt gevestigd zijn.

Markt - Groenten
Groenten

DE PIJP

De Aanzet

Sinds 1981 is dit schattige winkeltje al in De Pijp te vinden! De winkel rekent voor een deel van het assortiment ‘true prices’. Zo kun je bananen kopen voor de normale prijs van €2,79 per kilo, maar ook voor de ‘true price’ van €2,94 per kilo. Op deze manier probeert De Aanzet hun klanten bewust te maken van de onderbetaling bij boeren en telers. Wanneer je producten voor de eerlijke prijs koopt, doneren ze een deel van de opbrengst aan projecten die zorgen voor het eerlijke loon van telers en boeren!

Eerste Jacob van Campenstraat 10

Wild Sage Foods

Deze biologische kruidenier heeft biologisch, lokaal en heerlijk eten! Bij Wild Sage Foods draait het altijd om de ingrediënten en de kwaliteit. Door het zero waste concept koop je ook nog eens alle producten in de perfecte hoeveelheid én plasticvrij! Met een QR-code op elk product krijg je extra informatie. Zo weet je precies waar je producten vandaan komen!

Ceintuurbaan 228H

Advertentie

OUD-ZUID

ZuiderMRKT

Aan het Museumkwartier bij de Jacob Obrechtstraat vind je elke zaterdag de ZuiderMRKT. Dit is een gezellige wekelijkse buurtmarkt met allerlei verse en biologische producten van en voor de buurt! Buurtbewoners en leden bepalen samen het aanbod van zoveel mogelijk biologisch-dynamische producten. Naast de heerlijke producten is het ook een plek om te leren over de oorsprong van verschillende producten en nieuwe mensen te ontmoeten! 

Jacob Obrechtstraat, Johannes Verhulststraat

Markt
Groenteboer

STADIONBUURT

Ekoplaza

Deze 100% ecologische winkel is op meerdere plekken in Amsterdam-Zuid te vinden. De winkel betaalt kleinschalige boeren en telers een eerlijke prijs voor hun producten, zodat de natuur zoveel mogelijk zijn eigen werk kan doen en boeren duurzaam en diervriendelijk kunnen werken.

Marathonweg 18

 

ZUIDAS

Marqt

Het doel van de Marqt is om over te stappen naar een voedselketen die goed en lekker eten toegankelijk maakt voor iedereen! Bij Marqt zijn ze ook bewust bezig met het gebruik van plastic in de winkel. Zo is de winkel deels verpakkingsvrij of wordt er gebruik van recyclebare materialen en ‘bioplastics’. Geen zin om te koken? Met verschillende kant-en-klare aanbiedingen heb je zo een duurzame maaltijd op tafel. Win!

Beethovenstraat 75

RIVIERENBUURT

Moeder Natuur

Bij deze gezellige, verantwoorde supermarkt vind je een breed assortiment aan biologische producten. Denk aan lekkere wijnen, specerijen, sappen, zuivelproducten maar ook aan schoonmaakspullen en verzorgingsproducten. Iedere dag worden hier in de keuken heerlijke maaltijden bereid met biologische ingrediënten, die je kant en klaar mee kan nemen voor een heerlijke lunch of avondmaaltijd!

Rijnstraat 123

Organic Food For You

“Iets wat goed is mag best ontzettend lekker zijn!” vindt de natuurvoedingswinkel die onder andere in de Cornelis Schuytstraat te vinden is. Bij Organic Food For You vind je verschillende biologische en dynamisch-biologische wijnen, kazen, groenten, fruit, noten en brood van het Vlaamsch Broodhuis. 

Cornelis Schuytstraat 26

Groen op tafel
Markt

DE SCHINKELBUURT

De Vrije Markt (ophalen Schinkelbuurt)

De Vrije Markt is een webshop met producten afkomstig van vrije bedrijven. Dit zijn bedrijven die samen met de medewerkers bepalen wat en hoeveel ze produceren en distribueren. De opbrengst gaat naar sociale projecten en alle winst wordt verdeeld onder de medewerkers. Zo proberen ze de natuur en het klimaat te ondersteunen! Via de webshop van De Vrije Markt kan je de producten bestellen en ophalen in de Schinkelbuurt. Lukt dat niet? Dan bezorgen ze ook aan huis!