LENTEZON EN LIBANESE LEKKERNIJEN OP HET HEERLIJKE TERRAS VAN CEDARS

door | mei 1, 2024

Niets is fijner dan heerlijk dineren op een terras waar je zelfs ‘s avonds nog kunt genieten van de zonnestralen. Dit kan bij Cedars, gelegen aan de Heemstedestraat, waar authentiek Midden-Oosters eten wordt geserveerd. Onze redacteur Toy nam de proef op de som en deelt haar ervaring bij het Libanese restaurant!

 

LENTE BIJ CEDARS
Of het nu gaat om een gezellig diner met vrienden, een lunch met familie, een romantische date of een zakelijke afspraak, bij restaurant Cedars zit je altijd goed. En al helemaal als de eerste zonnestralen door beginnen te breken, want het restaurant heeft een zonovergoten terras aan het water, dat ’s avonds ook nog eens verwarmd wordt. Ons bezoek begint met een warm welkom van het vriendelijke personeel, waarna we naar onze tafel worden begeleid. Het is een zonnige lentedag, maar eigenlijk nèt iets te koud om buiten te zitten. Toch blijkt dat mogelijk vanwege de terrasverwarming en windafscherming, waardoor wij heerlijk kunnen genieten van de prille lentezon, zelfs tot in de late avonduurtjes! Op de menukaart staan de meest heerlijke Libanese gerechten: koude en warme mazza (voorgerechten) zoals verschillende soorten hommus, gevulde warme aubergine en op houtskool gegrilde kippenvleugels. Poeh, het is moeilijk kiezen tussen al dit lekkers, maar gelukkig kan het vriendelijke personeel ons helpen bij het maken van een keuze.

terras Cedars
Advertentie
Gelderlandplein Magazine
Cedars food

SEIZOENSGEBONDEN GERECHTEN
Dit voorjaar staan er weer nieuwe speciale seizoensgebonden gerechten op de kaart, en deze willen we natuurlijk proeven! Zo is de Badenjan, gegrilde aubergineschijven gevuld met een tomatensalsa van zoete, gekruide vijgen en verse basilicum, een absolute aanrader. Maar ook de
Bas Albahri, een zeebaarsfilet op een bedje van spinazie, met amandelcrème en kashimiri chili, en de Kredes Baklava, grote gamba’s verpakt in baklava- deeg, besprenkeld met suikerwater en pistache, zou ik zéker niet overslaan! Dit zijn stuk voor stuk lichte, zomerse gerechten die zeer geschikt zijn voor de warmere dagen. Deze gerechten liggen niet zwaar op de maag en seafood in de zomertijd is al-tijd een goed idee! Cedars beschikt over een mooie selectie van Libanese wijnen, zoals de wijn Blanc de Blancs Chateau Heritage. Dit zijn wijnen die heel goed passen bij de vis. Als je voor cocktails wil gaan is de Mr-Elias een echte tip! Dit is op basis van vodka, perziklikeur, limoen en tonic, een heerlijk zomerdrankje waar wij geen genoeg van konden krijgen.

DE FAVORIETEN VAN ELIAS

Wat Elias – de eigenaar van Cedars – het meest aanspreekt aan de Libanese keuken? “De verscheidenheid aan verse groenten die worden gebruikt. De Libanese keuken bestaat uit gerechten met veel groenten die ook in andere keukens gebruikt worden, maar wij bereiden ze nét op een andere manier. Neem bijvoorbeeld de bloemkool: er zijn niet veel mensen dol op gekookte of gegrilde bloemkool. Wij bakken het met verschillende kruiden, waardoor de bloemkool smaakvoller wordt en mensen het heerlijk vinden om te eten. Maar ook simpliciteit kan heel

smaakvol zijn. Zo hebben wij één salade, de Tabouleh, die voor negentig procent uit peterselie bestaat. Het is een vezelrijke, friszure salade van peterselie, uitjes, tomaten en bulghur met een hint van citroen. Dit is mijn persoonlijke favoriet, daar kun je me altijd voor wakker maken! Daarnaast vind ik de Mouhamara, de koude mazza ook erg lekker, dat zijn zongedroogde pepers met gekarameliseerde uien en walnoten, met granaatappelsiroop. Dit is perfect te combineren met vlees. Het allerliefste drink ik hier een witte, Libanese wijn bij.”

Cedars biedt gasten ruim de tijd om te genieten op het terras. Bij aankomst kunnen ze eerst lekker ontspannen met een drankje, daarna hebben ze keuze uit diverse shared dining gerechten voordat ze rustig kunnen genieten van hun hoofdgerecht. <

CEDARS
Heemstedestraat 80
020 408 37 02
www.cedars.nl
Open voor lunch en diner

 

 

page43image44334320