ROB’S REISCOLUMN, DE ULTIEME WINTERBESTEMMING: ZWEEDS LAPLAND

door | sep 30, 2024

Gehuld in een deken van sneeuw, ervaar je in Zweeds Lapland het ultieme winteravontuur. Ontdek het ongerepte landschap met een sneeuwscooter en laat je de weg wijzen door enthousiaste husky’s. Met een beetje geluk ben je ’s avonds toeschouwer van het unieke noorderlicht, een onvergetelijke ervaring! Zweeds Lapland vind ik niet alleen mooier, maar is ook een stuk minder toeristisch dan Fins Lapland. Wat je absoluut niet mag missen? Je leest het hieronder!

HUSKY SAFARI

Sleeën met husky’s is razend populair en mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Lapland. Glijd door besneeuwde bossen en open vlaktes, voortgetrokken doorgoed getrainde husky’s. Terwijl de sledes over de sneeuw glijden, voel je je een echte poolreiziger. Deze authentieke ervaring biedt een unieke kans om Laplands betoverende natuur te verkennen.

NOORDERLICHT SPOTTEN

Het noorderlicht is zo’n magisch natuurfenomeen, dat mag je natuurlijk niet missen. De beste periode om dit lichtspektakel mee te pikken is van september tot en met maart. Voor een unieke overnachting onder het dansende licht, raad ik het Treehotel aan. Boek een nacht in de 7th room of The Cabin voor een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Husky's
Advertentie
Gelderlandplein Magazine
Laplandse hutten

SNEEUWSCOOTERTOCHT

Tijd voor een echte adrenalinekick! Maak een sneeuwscootertocht over bevroren meren en door diepe bossen terwijl je de prachtige omgeving van Luleå verkend. Scheur over de besneeuwde paden en houd je ogen goed open voor rendieren of elanden die je onderweg tegen kunt komen.

ICE HOTEL

Een must-see in Zweeds Lapland is het wereldberoemde Icehotel in Jukkasjärvi. Dit hotel wordt elk jaar opnieuw gebouwd uit ijs en sneeuw, met kunstzinnige ijssculpturen, unieke kamers en een ijzige bar waar je drankjes in glazen van ijs kunt drinken. Vind je een overnachting te koud? Dan is een rondleiding meer dan de moeite waard.

ICEBREAKER CRUISE

Stap aan boord van de Arctic Explorer, ook wel de Icebreaker Cruise. Naast een rondleiding op het schip, maak je ook een wandeling over het bevroren meer. Met als kers op de taart: een duik in het ijskoude water!