DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND FEBRUARI

door | jan 25, 2023

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand februari voor je op een rijtje gezet: van Negenmaandenbeurs tot de familiedagen in het Van Gogh Museum. Ook deze maand is er weer van alles te doen en beleven in jouw favoriete buurt!

 

TENTOONSTELLING VERMEER

10 FEBRUARI T/M 4 JUNI 2023 – Rijksmuseum

Voor het eerst in de geschiedenis organiseert het Rijksmuseum een tentoonstelling over de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer. Met 28 schilderijen vanuit de hele wereld is het de grootste Vermeertentoonstelling ooit. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je de tentoonstelling ook in de avonduren bezoeken!

Vermeer
Negenmaandenbeurs

MUZIKALE ROMANTIEK IN HET CONCERTGEBOUW

14 FEBRUARI – Het Concertgebouw

Zwijmel weg op Valentijnsdag bij de mooiste en meest romantische filmmuziek. Het Sinfonieorchester Aachen, sopraan Jana Degebrodt en dirigent Nic Raine met stukken uit Amélie, West Side Story en heel veel meer.

 

NEGENMAANDENBEURS 

15 T/M 18 FEBRUARI – RAI Amsterdam

Inspiratie voor de babykamer of het geboortekaartje, de nieuwste gadgets, advies van onafhankelijke experts op het gebied van voeding en lactatie, de liefste en leukste kinderoutfits, alle merken kinderwagens en nog veel meer. Je moederhart gaat op de Negenmaandenbeurs gegarandeerd sneller kloppen!

 

HUISHOUDBEURS

18 T/M 24 FEBRUARI – RAI Amsterdam

Ook dit jaar openen de deuren van Nederlands gezelligste lifestyle-evenement: De Huishoudbeurs! Je vergeet de tijd zodra je verrassende activiteiten beleeft, nieuwe smaken proeft en winkelt tussen unieke producten.

 

 

Advertentie

FAMILIEDAGEN IN HET VAN GOGH MUSEUM 

26 FEBRUARI T/M 25 MAART – Van Gogh Museum

De Familiedagen in het Van Gogh Museum keren terug in de voorjaarsvakantie met allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin. Kom tekenen, doe mee aan een schilderworkshop of ontdek het museum tijdens een speurtocht. In het kader van het vijftigjarige jubileum staan De Familiedagen dit jaar in het teken van de nieuwe tentoonstelling ‘Kiezen voor Vincent’, een eerbetoon aan de familie Van Gogh. Zonder hun onvoorwaardelijke steun aan Vincent zou het museum namelijk nooit hebben bestaan! 

 

DE BEWOGEN GESCHIEDENIS VAN UITGEVERIJ ‘DE TELG’

T/M 31 JULI – Amsterdamse School Museum De Dageraad

Een tentoonstelling die het verhaal vertelt van de illegale drukkerij die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Dageraadcomplex in De Pijp gevestigd was. Deze drukkerij speelde een belangrijke rol binnen het Amsterdamse verzet.

 

Familiedagen Van Gogh
ArtCamp van ArtZuid

VROUWEN OP PAPIER 

T/M 30 MEI – Het Rijksmuseum

Verdeeld over vijf zalen is een selectie van vrouwelijke kunstenaars uit de Rijksmuseum-collectie bijeengebracht. Stuk voor stuk vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de kunstgeschiedenis. Een tentoonstelling vol met tekeningen, prenten en foto’s van onder meer Gesina ter Borch, Berthe Morisot, Käthe Kollwitz en Julia Margaret Cameron. 

ARTZUID ART CAMP

27 FEBRUARI T/M 3 MAART – Apollolaan

Tijdens het ART CAMP gaan kinderen vijf dagen lang aan de slag als echte Picasso’s. Ze ontwikkelen hun creatieve vaardigheden door middel van kringgesprekken, spelletjes en inspiratiewandelingen. Ook maken de kids zelf kunst met diverse materialen en technieken en leren over vormen, contouren, kleuren en oppervlakken. Kortom, een leuke en creatieve week!