DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MAART

door | mrt 1, 2024

In de maand maart is er weer genoeg te beleven in Amsterdam-Zuid. Wij hebben alle highlights voor je op een rijtje gezet: van de Voorjaarsparade op het Gelderlandplein tot de Kunstrai. Bij Zuid.nl vind je altijd de leukste activiteiten om te doen. 

 

TENTOONSTELLING MATTHEW WONG | VINCENT VAN GOGH

1 MAART T/M 1 SEPTEMBER – Van Gogh Museum

Ontdek de kleurrijke en expressieve kunstwerken van de Chinees-Canadese kunstenaar Matthew Wong! Van de vele kunstenaars door wie hij zich www.strand-zuid.nl liet inspireren was Vincent van Gogh één van de belangrijkste. In deze Ja ja het komt, het komt eraan! De Drag tentoonstelling wordt dieper ingegaan op de persoonlijke én artistieke
Queen Muziek Bingo bij connectie tussen de twee kunstenaars.

 

 

Matthew wong
Advertentie
drag bingo

DRAG BINGO STRANDZUID 

2 MAART – Strandzuid

Ja ja het komt, het komt eraan! De Drag Queen Muziek Bingo bij Strandzuid heeft deze editie het ‘Van Hollandse Bodem’ thema. Kras je kaart vol met Nederlandse meezingers van onder andere Bizzey, Chef’s Special en vergeet niet; Hazes is de basis! Blijf na de bingo lekker dansen op de beats van DJ Ramon!

 

SPEURTOCHT GELDERLANDPLEIN GAAT ‘ONDERWATER

6 MAART  t/m 13 MAART – Gelderlandplein

Op Gelderlandplein is vanaf 6 maart een speurtocht waar je met natuur- en dierenexpert Floris Göbel op jacht gaat! Ontdek de prachtige onderwaterwereld met ballonfiguren gemaakt door Micha de Haan. Vind alle tien onderwaterdieren, bedenk een leuke slagzin en win geweldige prijzen, waaronder een Playstation 5

 

 

gelderlandplein
robbie williams

PRIDE AND SELF-PREJUDICE

8 MAART t/m 8 JULI – Moco Museum

Robbie Williams opent binnenkort zijn eerste kunstexpositie, ‘Pride and Self-Prejudice’, in het Moco Museum Amsterdam. De tentoonstelling biedt een kijkje in zijn persoonlijke kunstwerken en belicht zijn strijd met mentale gezondheid, waarbij kunst een helende rol speelt. Bezoekers worden uitgenodigd tot zelfreflectie, in lijn met Williams zoektocht naar zelfacceptatie.

 

RESTAURANT WILS X EL CHATO

21 & 22 MAART – Restaurant Wils

Wils verwelkomt gastchef Álvaro Clavijo van El Chato, een toprestaurant uit Colombia. Joris Bijdendijk en Thomas Val koken op 21 en 22 maart samen met de bekroonde chef een exclusief menu, waarbij Álvaro zijn moderne gastronomie naar Amsterdam brengt. Reserveren kan via de website van Wils.

 

VOORJAARSSCHOON-MAAKPARADE IN DE HOOFDDORPPLEINBUURT

25 t/m 28 MAART – Hoofddorpplein

Een parade van (schoonmaak)wagens, bolderkarren en vrolijke wijkbewoners trekt als een wervelwind door de Hoofddorppleinbuurt, met als doel een schone en gezellige buurt.

 

VOORJAARSPARADE 

23 MAART – Gelderlandplein

Yes, eindelijk voorjaar! Om dit te vieren wordt er op zaterdag 23 maart een gezellige voorjaarsparade georganiseer op Gelderlandplein. De bonte parade met onder andere dansende bloemenmeisjes, bijtjes, bunnies en levensgrote paashaas, trekt gedurende de dag door het winkel-centrum. Een gezellige bedoeling dus!

 

KUNSTRAI 

27 MAART t/m 1 APRIL

Jaarlijks keert KunstRAI terug in de RAI Amsterdam, waar bekende en opkomende galerieën nieuwste kunst en design tonen. Met meer dan tachtig deelnemende galerieën biedt KunstRAI een breed scala
aan hedendaagse kunst, van schilderijen en beelden tot fotografie en sieraden.