ZONDEN ZONDER ZORGEN: DE BETERE 0.0 BUBBELS VOOR DE BOB
Niet drinken is allang geen saaie opgave meer. Of je nu bewust kiest voor alcoholvrij of gewoon de Bob bent, de tijd van matige alternatieven is voorbij. Sterker nog: de 0.0-bubbels zijn in opmars! Speciaal voor de bewuste drinker hebben wij drie sprankelende toppers getest die zonder twijfel én zorgen gepopt kunnen worden.
Deze fles staat garant voor een eindeloos feest zonder kater. Een volwaardig alternatief voor een alcoholrijke champagne en qua looks een echte smaakmaker. Met frisse tonen van appel en zachte bloesem biedt de bubbel een perfect evenwicht tussen sprankelende frisheid en een volle, zachte afdronk. Ook een plus: hij is niet te zoet, wat vaak het geval is bij alcoholvrije champagnes. Kortom, een absolute aanrader om als aperitief te schenken tijdens het kerstdiner of het nieuwe jaar mee in te luiden.
Appelsap klinkt misschien niet zo sprankelend, maar deze Jus de Pomme Pétillant (mousserende appelsap) brengt jouw smaakpalet gegarandeerd tot leven! De appels worden met zorg en op het juiste moment geplukt, uitsluitend tussen september en november, wat zorgt voor een heerlijke, pure smaak. Zonder toegevoegde suiker of kunstmatige kleur- en smaakstoffen, proef je de natuurlijke frisheid van de appel in elke bubbel. Perfect als aperitief of als verfrissende, alcoholvrije keuze.
Met een mousserende rosé sla je eigenlijk nooit de plank mis. Deze frisse bubbel heeft de typische, fruitige tonen van een rosé, met subtiele hints van aardbei en framboos – maar dan alcoholvrij. Desondanks behoudt hij de karakteristieke smaak die je van een rosé mag verwachten. Een toegankelijke keuze voor wie een lichte, sprankelende rosé zoekt die niet te zoet is. Een goede optie om bij lichte gerechten te serveren.
BEELDENTUIN
De beeldentuin zal in grote mate de look and feel van het entreegebied bepalen, en uit meer dan tien werken van verschillende formaten bestaan. Op deze manier kan het museum nog meer werken uit de vermaarde collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst laten zien. Daarnaast krijgt het entreegebied een algehele update ter verdere verbetering van de bezoekerservaring, zodat deze, meer dan nu, een echte ontmoetingsplek zal zijn. Met een ruime, speciaal voor het Stedelijk ontworpen zitgelegenheid, een koffiebar en een lange leestafel, die voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt, wordt het entreegebied niet alleen het startpunt van een museumbezoek, maar ook een plek voor ontmoeting en beleving.
750 JAAR
Rein Wolfs, directeur Stedelijk Museum Amsterdam: “Wij wilden heel graag, 150 jaar na de oprichting van het museum, in het hart van cultureel Amsterdam een nieuwe plek realiseren waar jong en oud kan genieten van indrukwekkende werken uit de Stedelijk-collectie. Met dank aan genereuze steun van de Don Quixote Foundation kan het museum deze ambitie waarmaken. Dit is ons cadeau aan de stad en haar inwoners ter ere van het 750-jarige bestaan van Amsterdam.”
Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam over dit nieuwe initiatief: “In Amsterdam werken we aan een Nieuw Amsterdams Verbond waarin onze inwoners, instellingen en bedrijven samen optrekken. Deze beeldentuin van het Stedelijk Museum is een cadeau aan de stad dat daar naadloos in past. Een blijvende nalatenschap in onze 750-jarige stad, die in 2025 zal bruisen als nooit tevoren.”
HORECA
Aangezien de contracten voor de horeca aan hun termijn zaten, vernieuwt het Stedelijk ook het restaurant op de begane grond en het café op de eerste verdieping. Het museum zal later meer onthullen over de invulling van de beeldentuin en het concept en openingsdata van de nieuwe horeca.
Het Stedelijk werkt voor de herinrichting van het entreegebied samen met architect Paul Cournet van bureau CLOUD.