BEAU-PAIR: DE VERADEMING VOOR DRUKKE GEZINNEN

door | feb 6, 2024

Als moeder van drie kinderen met een drukke baan in de luchtvaart, begrijpt Suzanne als geen ander tegen welke obstakels je als jong gezin kan aanlopen. In de wirwar van oppasapps en inflexibele kinderopvang ontdekte ze voor haar gezin de perfecte oplossing: een au-pair. Dit bracht hen niet alleen meer rust en stabiliteit, maar ook vrijheid en onafhankelijkheid. Met Beau-pair wil ze gezinnen helpen met deze unieke vorm van ondersteuning.

 

MEER ADEMRUIMTE VOOR HET HELE GEZIN

Velen zullen de logistieke uitdagingen omtrent opvang herkennen. “Als je ouder bent, beide werkt en in de stad wilt blijven wonen, kan het best pittig zijn. Je hebt veel ballen in de lucht te houden, daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat je familie in de buurt woont en is de zoektocht naar betrouwbare oppasmeisjes een hoofdpijndossier. Voor ons was een au-pair in huis nemen echt een verrijking. Ja, er is iemand in huis, maar met duidelijke afspraken over privacy voelen we ons juist ontzorgd. De kinderen kregen een vast gezicht en lichte huishoudelijke taken, zoals de wasmachine uitpakken of koken, werden zelfs opgepakt, waardoor er meer ademruimte ontstond.”

 

ter haar
Advertentie
aupair<br />

OPGERICHT UIT EIGEN BEHOEFTE
Vanuit deze persoonlijke ervaring ontstond Beau-pair, opgericht uit de behoefte aan een betere match tussen gezinnen en au-pairs. “Wij kregen tijdens onze intake zo’n twintig kandidaten voorgesteld, waarvan velen niet bij ons pasten. Niet alleen voelden we ons niet gehoord, maar ervaarden we ook de druk om snel te kiezen. Ik vond dat dat anders moest. Beau-pair focust op een persoonlijke aanpak, waarbij we totale begeleiding bieden voor zowel ouders als au-pairs gedurende het jaar. Denk hierbij aan huisbezoeken bij gezinnen, ondersteuning bij het opstellen van interviewvragen, afhandeling van papierwerk omtrent de verblijfsvergunning, een selectieve screening en het organiseren van evenementen voor de au-pairs.”

 

 

 

GRONDIGE SELECTIE

Suzanne begint altijd met een persoonlijk intakegesprek bij gezinnen thuis, zodat ze het gezin kan leren kennen en tevens een veilige omgeving kan garanderen voor de au-pairs. “Vervolgens stellen we maximaal drie exclusieve matches voor, waardoor gezinnen meer focus hebben en sneller een geschikte match vinden. Onze au-pairs moeten aan strikte eisen voldoen: minimaal vierhonderd relevante oppasuren, een middelbareschooldiploma, verklaring omtrent gedrag en een medische check. We werken hiervoor nauw samen met een partner in Zuid-Afrika. Zij zijn ontzettend eager en het is een groot voordeel dat de taalbarrière wordt weggenomen omdat zij Afrikaans spreken. Onze kids vinden het een fantastische ervaring en krijgen tegelijkertijd de kans om verschillende culturen te omarmen. Daarnaast hebben jij en je partner weer de ruimte om niet alleen ouder te zijn, maar ook meer quality time te hebben met elkaar!”

 

Aupairs