BESTE ZWEMPLEKKEN IN AMSTERDAM-ZUID

door | jun 17, 2022

Zwemmen in de Amstel
Op zoek naar wat verkoeling tijdens de mooie zomerdagen? Spring in het water en ga lekker zwemmen in Amsterdam-Zuid! Er zijn een aantal officiële maar ook non-officiële plekken waar zwemmen wordt toegestaan op eigen risico. Waar wacht je nog op? Zwemspullen mee, zonnebrand op je snuit en geniet van het prachtweer!

 

Amstel

De Amstel bevindt zich als een lange strook door de stad. Op het zuideinde van de Weesperzijde kan je hier gemakkelijk het water in en ontstaat er op de boulevard soms ineens Costa del Weesper! Die wil je niet missen. Ook bij Amstel Boathouse is een steiger waar je makkelijk het water kan betreden. Pas wel op, want er varen veel boten voorbij.

 

Zwemmen in de Amstel
Advertentie
Zwemmen in de Amstel
 

Nieuwe Meer (officiële zwemplek)

Bij de grote speelweide aan het Amsterdamse Bos zitten verschillende strandjes met uitzicht op de Zuidas waar je goed verkoeling kan zoeken.

 

Amsterdamse bos (officiële zwemplek)

De Grote Speelweide in het Amsterdamse bos biedt de gelegenheid om heerlijk in de schaduw tussen de bomen te liggen en af en toe even af te koelen in het meer. Er zijn zelfs kano’s en waterfietsen te huur voor een ultieme waterdag.

Park Somerlust

Bevindt zich ook aan de Amstel. Bij het Amstelkwartier kun je (kindvriendelijk) via een stenen trap het water in lopen. Je vindt er een groot grasveld waar je heerlijk je handdoek kan spreiden en genoeg horeca in de buurt voor een lekker drankje.

 

Schinkeleilanden

Achter het Olympisch Stadion liggen de Schinkeleilandjes, met grote groene heuvels is dit een perfecte plek om een zomers kleurtje te kweken en lekker een verkoelende duik te nemen van de steigers in het Olympiakanaal of de Schinkel. Pas ook hier op voor langsvarende boten.

 

 

duik