BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS

door | okt 24, 2022

Ze woonden in een prachtige oude tabaksboerderij in Rhenen, maar toch lonkte Amsterdam-Zuid – de geboorteplaats van Michelle. “Ik heb het meisje uit de stad gehaald, maar de stad niet uit het meisje,” vertelt David. Na een flinke verbouwing woont het gezin sinds een jaar in Oud-Zuid, waar ze een modern maar sfeervol huis hebben gerealiseerd. Wij mochten een kijkje nemen in hun droomhuis.

 

 

david michelle
woonkamer

 

 

 

 

 

 

VERBINDEN

Na een verbouwing van een halfjaar konden David en Michelle hun splinternieuwe stulp betreden. Ze hebben er echt hun droomhuis van weten te maken met een kantoor en tuinkamer op de begane grond waar ze veel bezoekers kunnen ontvangen, een souterrain met speelruimte en bioscoop voor de kids en op de eerste verdieping een fijne, ruime eetkeuken waar ze lekker met vrienden een wijntje kunnen drinken. “We vonden het heel belangrijk om de keuken met de woonkamer te verbinden. We hebben daarom een tussenmuur uitgebroken en de vloer gebruikt om deze ruimte naadloos met elkaar te verbinden.” Ze hebben hiervoor, hoe kan het ook anders, hun eigen milieuvriendelijke, naadloze vloer gebruikt, genaamd SENSO. Het bedrijf dat David twintig jaar geleden vanuit zijn zolderkamer gestart is en tegenwoordig internationaal vertegenwoordigt is bij onder andere Apple en LeBron James. “Met deze vloer creëer je een hele mooie eenheid in de ruimte omdat het een naadloos product is.”

 

 

 

 

page1image33840240

 

 

NAAR EIGEN SMAAK

Het huis zag er eigenlijk wel netjes uit, alleen niet naar hun smaak en de indeling was niet ideaal. Zodoende hebben ze het hele huis gestript en enkel de karakteristieke eigenschappen behouden, zoals de klassieke toograampjes. Het stel heeft Studio Piet Boon in de arm genomen voor het ontwerp, waarbij ze de kenmerkende stijl van de designstudio hebben weten te combineren met hun eigen smaak. Het resultaat: een mooi samenspel van ingetogen kleuren, textuur en glansgraad. “Onze stijl is Italiaans met een Nederlandse twist. We wilden een gemakkelijk te organiseren huis met een luxe, rijke uitstraling waar ook geleefd mag worden. Het zijn immers allemaal gebruiksvoorwerpen. Dat hebben we weten te realiseren door middel van een goed lichtplan en mooie, kwalitatieve basisobjecten.”

 

 

 

 

 

badkamer

 

 

 

ALLES IN ÉÉN

Het gezin zit helemaal op z’n plek in Oud-Zuid. Ondanks dat ze moesten inleveren qua buitenruimte, voelt de stad als hun tuin. “Dat is het mooie van Amsterdam; alles is binnen handbereik. In de zomer zijn we veel op de grachten te vinden met vrienden, maar we pakken ook graag de fiets naar het Beatrixpark of Vondelpark, halen wijn bij De Logie en versproducten bij Hergo. De school is om de hoek en we kunnen lopend naar de sportschool! We hebben alles in één ruimte weten te integreren in een van de mooiste buurten van Amsterdam. Ik denk dat wehier dus nog wel even blijven, maar ik verwacht ook niet dat ik mijn vrouw hier snel wegkrijg, haha!”