COLUMN ROOS: NIEUWE KANSEN

door | jan 4, 2024

ter haar

Hoe ouder ik word, hoe sneller een jaar voorbijvliegt. Fysiek zijn we dan misschien wel in 2024, mentaal ben ik nog ergens achtergebleven op een willekeurige dag in oktober. Opeens was daar 31 december, vlogen de vuurpijlen, oliebollen en champagnekurken me om de oren en staan we weer met beide benen in het nieuwe jaar. Niet zo gek dus dat ik mezelf heb voorgenomen dit jaar eens wat vaker een stapje terug te doen. Nieuw jaar, nieuwe kansen, nietwaar?

Hoe dat er in de praktijk uit gaat zien? Proberen iets vaker echt rust te pakken. Zonder mobiel, tv, muziek of andere prikkels. Denk: logeren in een lief, schattig hutje op de hei (het liefst à la Rosehill Cottage uit The Holiday), een yogalesje pakken, een dagje spa, ’s middags wandelen door het Vondelpark en, mijn favoriet: de zondagen zijn van mij. Ik merkte gewoon net iets te vaak dat m’n leven de regie over mij heeft in plaats van andersom. Kwaaltjes als een lage weerstand (op het moment van schrijven is het ook weer raak) komen me de neus uit. Tijd om wat vaker en beter naar mijn lichaam te luisteren! Klink ik nu als een ouwe doos? Ik zei toch dat de tijd voorbijvliegt…

In the end willen we allemaal fit en gezond zijn en volop genieten van het leven. Het is in ieder geval wel mijn wens voor eenieder van jullie. Ons covermodel Isa Hoes heeft aan den lijve ondervonden hoe turbulent het leven kan zijn. Door haar ziekte werd ze gedwongen andere keuzes te maken en dat heeft verdomd goed uitgepakt. Ze viert het leven, geniet volop en straalt als nooit tevoren. Met haar verhaal hoopt ze ook andere vrouwen te inspireren het roer om te gooien. Met als grote doel dat jij in 2024 kan genieten van de dingen die er echt toe doen. 

Namens de hele redactie wens ik jou een gelukkig, gezond en voorspoedig nieuwjaar!

ROOS BIJEN COLUMN
Advertentie