COLUMN YVON GINUS: FASHION TRANSFORMATIE NAAR DE LENTE

8 feb 24

Yvon Ginus

Yvon Ginus, styliste, columniste, trainer en trotse eigenaresse van een exclusief atelier voor hoogwaardige pre-loved kleding, schoenen en tassen, neemt je mee op een reis door Oud-Zuid. Ontdek met haar hoe de vrouwen in ons stadsdeel zich voorbereiden op de overgang naar het voorjaar.

Het nieuwe jaar begint voor mij altijd met een gevoel van opluchting, yes! Het voorjaar komt eraan. Maar wat blijkt: we hebben februari én maart nog! Die ons inderdaad soms verrassen met zachter weer en een aangenaam zonnetje, maar net als we nieuwe energie en zin krijgen om ons anders uit te drukken met onze garderobe… tja, dan laten ze nog even zien hoe krachtig en onvoorspelbaar het kan zijn.

 

Dat zie ik terug in hoe we ons kleden in Oud-Zuid. Of eigenlijk in wat ik niet zie. Een sluimerend verlangen naar zachtere temperaturen: meer huid kunnen laten zien. Een Oud-Zuid waarbij we de sales nu laten voor wat het is, maar stiekem al aan het hamsteren zijn voor de lente.

 

In de garderobe stylingen in Oud-Zuid werk ik weer met sweats in plaats van cashmere, cotton in plaats van zware denim en zie ik dat we de kousentrend in pumps nu eindelijk definitief omarmen, maar dan met dunnere, transparante exemplaren. Ideaal voor de komende nog frisse lente, in onze pump, mary-jane, ballerina en brogue. Garderobe basics lenen zich perfect voor de transformatie naar het nieuwe seizoen. Mijn basic big five: een goede jeans die laat zien dat jij weet wat fashion is, een wit overhemd in een model dat laat zien dat jij jouw stijl goed kent, een blazer in een effen kleur die je zo langzaamaan ook als overjas voor buiten gaat dragen, een klassieke pantalon die je zowel casual als chic kunt dragen, en tot slot, ja ze blijft erin, een little black dress! Deze mag mini, midi of maxi zijn, passend bij jouw persoonlijke stijl. Voeg een kokerrok, een basic wit T-shirt, een stijlvolle zonnebril, een paar goede sneakers, mary-janes of brogues toe, en een vleugje rood, lichtgeel of donkerblauw en je komt al een heel eind stijlvol het voorjaar in!

 

En ja hoor, op straat in Oud-Zuid werden de blote benen, zelfs ook midden in januari gespot, gestopt in UGGs of hoge knieboots, onder een lange (lammy) overcoat, bij temperaturen waarbij ik me altijd zorgen maak of ze geen urineweginfectie oplopen). Ja, ja de vrouwen van Oud-Zuid omarmen nog steeds de – ik noem het – Wim Hof trend, waarbij ze weerstand opbouwen door zich bij kou niet warm te kleden. Chapeau! Genieten doe ik er wel van, lekker fearless zijn en gewoon laten zien wie jij bent, wat jij wilt vertellen vandaag!

 

Dat is het unieke van kleding; iedere dag kun jij zelf beslissen welk gedeelte van jezelf je vandaag wilt laten zien, wat je ermee wilt vertellen, wat je aan wilt laten sluiten op jouw mood van de dag! Kleding is maar kleding, I know, maar bedenk goed, het kan een peppil zijn of een antidepressivum. Waar kies jij voor?

Advertentie