COLUMN YVON GINUS: DE TRENDS VAN DEZE WINTER

7 dec 23

Yvon Ginus

Yvon Ginus

 

Yvon Ginus is een styliste, columniste, trainer en eigenaresse van een exclusief atelier voor hoogwaardige tweedehands kleding, schoenen en tassen. Haar focus ligt op het ontdekken en omarmen van jouw persoonlijke stijl en het begrijpen van de impact van kleding op onze communicatie. Ze is er trots op om deel uit te maken van een wereld waarin ze je leert je krachtig uit te drukken en de wereld te laten zien wie jij bent – een stralend mooi mens!

Ze woont met veel plezier in Oud-Zuid en neemt ons in haar column mee hoe zij de vrouwen in ons stadsdeel ziet. Grappige zaken, weetjes en allerlei stijlinfo komen eraan te pas.

Oktober en november, o my god, heb jij het ooit met zoveel regen meegemaakt? Alle outfits waren vakkundig verstopt onder plu’s, regenjassen en laarzen. Gelukkig, voor mijn stylish hart, hier en daar een zeer trendy regenponcho waar een verstopt hoog hakje uit piept, op weg naar de patisserie.

 

Wat me opviel dit natte najaar zijn de dames die de ‘in blote benen naar je sportlesje’ trend massaal hebben omarmd. Het is al langer een feit dat mannen gedurende de hele winter, door weer en wind, in een shortje gespot worden op weg naar de sportschool of club. Maar in Zuid doen de dames dit najaar heel eigenzinnig en massaal mee. Vast enorm goed voor je weerstand, en eerlijk is eerlijk, ik spot alleen maar goede getrainde mooie exemplaren, dus hey, no complaints by me! Maar bij mij blijft het toch echt de lange puffer over mijn sportlegging en zelfs nog een extra paar handschoenen in mijn lammy wanten, want: brrr!

 

Gelukkig is de winter lekker winters begonnen, milde vorst. Waterige zonnetjes vragen om mooie mutsen op allerlei prachtige kapsels. Vooral die van Celine beginnen me op te vallen: warm wolwit met een zwart C-logo. Ik snap dat we ervoor vallen, al vraag ik me wel af wat Coco van die prominente dubbele C zou hebben gevonden…

 

Winter is de tijd om letterlijk jezelf te verwarmen met kleding van kasjmier en fluweel. Mooie fluwelen pakken en heerlijk zachte kasjmieren truitjes. Zacht, zachter, zachtst. Dat past ook bij donkere dagen; als vanzelf kiezen we voor zachte stoffen. Wollen sokken en kniekousen voor in je sneakers, instappers (met name de UGG Tazz zie je veel voorbijkomen) of mijn persoonlijke favoriet: de slingback. Perfect omdat je gewoon je zomer slingback op deze manier kunt blijven dragen. Kies een mooie kleur sok, stap in je slingback of instapper en je outfit wordt meteen lekker edgy met een jeans.

 

Nou, dames, geniet van de feestdagen en heb een fantastisch fijn oudejaarsavond. Vergeet niet, iedereen is mooi! Wat is mooi? Dat bepaal jij alleen en altijd, vergeet dat niet. En mocht je jezelf nog steeds niet ‘mooi’ vinden, begin vandaag dan met ‘mooi’ doen. In woord, in gedachten en in gedrag. Naar en over jezelf en naar en over onze prachtige medemensen.

 

Stijlvolle, warme en lieve groet, Yvon

Advertentie
winter outfit