COLUMN YVON GINUS: WAT MOOI ZIJN IS, BEPAAL JE ZELF Kopiëren

6 jul 23

Yvon Ginus

Yvon Ginus

Yvon Ginus – stylist en bewoner uit Oud-Zuid neemt ons mee in hoe zij de vrouwen in ons stadsdeel ziet. Grappige zaken, weetjes en allerlei stijlinfo komen eraan te pas. Met als uitgangspunt: “Wat mooi zijn is, bepaal jij nog altijd zelf”.

Vorig jaar december ben ik na een halve eeuw in Brabant geworteld te zijn als een soort ‘Ik vertrek’ in Amsterdam-Zuid neergestreken. Lovin’ it every minute. Het voelt voor mij als New York voor de megastroom pioniers door de eeuwen heen.

 

Pionieren, zo is het ook met stijl. Vergelijk jezelf niet, er is geen goed of fout. De vraag is simpelweg: wat werkt voor jou? En wat is dat dan? Waar begint het mee?

 

Even een uitstapje ter verduidelijking. Als Brabantse is fietsen mij met de paplepel ingegoten, soms denk ik dat ik eerder kon fietsen dan lopen. En dan kom je in Amsterdam, waar fietsen toch een heel andere beleving is. Ik ben geen onzekere vrouw, maar in Zuid komt ineens toch enige twijfel bij mij opborrelen over mijn fiets-skills.

 

En wel door de urodynamische, strakke, snelle, zwarte bakfietsen. Legio in aantal. Met als kapitein telkens een prachtige vrouw. Dat moet gezegd worden, terwijl ze met honderd kilometer per uur langs mijn onlangs aangeschaft Swapfiets (want ja dat is minder gedoe als ‘ie gejat wordt) suizen, soms nog net een belletje waard, maar vaker niet dan wel en ik haal iedere keer opgelucht adem dat ik door de zucht wind niet alsnog omval.

 

Die prachtige vrouw als trotse kapitein op dit grote bakbeest, vaak met knot en sportoutfit, lekker aux naturelde logistiek voor het kroost aan het managen. Zo heerlijk zichzelf, niet nadenkend over wat ze aantrekt, nee gewoon iets wat past bij dat grote schip.

 

En dan nu terug naar waar ik mee begon. De zoektocht naar jouw stijl. Simpelweg met mooi doen, in woord, gedachten en gedrag. Over jezelf en over anderen. Probeer het maar eens, het verzacht meteen. Dus denk niet bij het inhalen van die nog wat wankele provinciaal ‘AAN DE KANT!’ maar geef even een duidelijk belletje en rij me niet van mijn stylische sneakers.

 

Haal adem, slow down en kijk goed naar jezelf als je een item aantrekt, wat gebeurt er met je? Volgende keer meer hierover!

 

Voor nu, fiets voorzichtig en enjoy the sunny weather!

Advertentie