COLUMN YVON GINUS: ZWIERENDE MAXI-ROKKEN OF BAGGY JEANSSHORT?

6 jul 23

Yvon Ginus

Yvon Ginus

Yvon Ginus – stylist en bewoner uit Oud-Zuid neemt ons mee in hoe zij de vrouwen in ons stadsdeel ziet. Grappige zaken, weetjes en allerlei stijlinfo komen eraan te pas. Met als uitgangspunt: “Wat mooi zijn is, bepaal jij nog altijd zelf”.

Wat kan ik genieten van die jonge Zuid-meiden; lange oversized blouses met heerlijke blote benen, onder een short, gestoken in sneakers, boots of een toffe slipper. Licht gebronsde, melkwitte of donkergetinte benen. Prachtig vind ik ze. Dikkere, dunnere, korte of lange. Vol enthousiasme is iedere set benen op weg naar een hippe spot op het terras.

 

Waar ik voor het bedrijfsleven een strenge etiquette hanteer – geen zichtbare knieën, blote armen en voeten – is dat privé een ander verhaal. Of niet? 

 

Kun je na je vijftigste nog op straat lopen in een lekkere baggy jeansshort? Of kort gesneden minijurk? Zit daar überhaupt nog iemand op te wachten? Voor mij persoonlijk geen shorts meer tenzij ik van mijn strandbedje naar de toiletten loop in summer time. De knietjes lijken inmiddels teveel op boze baby’s, dus kies ik liever voor een mooie zwierige kimono als ik van mijn strandbed wegloop.

 

Weet je, het gaat altijd om het totaalbeeld. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Het begint allemaal bij jou: wat vind jij mooi en waar voel jij je goed in? Bij alles wat je draagt: own it! Vergeet niet dat jij bepaalt wat mooi is bij jou, niet een ander. En wat maakt dat totaalbeeld, het plaatje kloppend? 

 

Precies die onbevangenheid van de jonge Zuid-meiden. Je gewoon lekker voelen. En dat stralen ze uit. Of ze nou dikke, dunne, lange of korte benen hebben. Moraal van dit verhaal? Bij twijfel niet doen, nimmer. Dus vind je zelf dat iets niet meer kan? Dan kan het ook niet, want dan ‘own’ je het niet, laat het dan gaan en kies voor een alternatief. Want die zijn legio.

 

Zwierende maxi-rokken, licht transparant als je wenst om het silhouette van jouw trouwe benen gedecideerd te laten zien om er maar eens eentje in te gooien. Of mooie luchtige linnen broeken voor een dito resultaat. Heerlijk basic en ton sur ton zodat jouw personality nog meer tot haar recht komt.

 

Lieve Oud-Zuid bewoonster; relativeer, omarm je leeftijd en de charme die erbij hoort! Want zeg nou eerlijk, er is nog zoveel meer mogelijk dan blote benen in zomers Amsterdam. En de mooie veertig, vijftig en zestig plus ladies van Oud-Zuid snappen dat zo te zien heel erg goed!

 

Have a great summer, liefs Yvon

 

Advertentie