DE FAVORIETEN IN DE RIVIERENBUURT VAN AMY

door | jan 12, 2024

Amy

‘’De Rivierenbuurt heeft echt alles als je het mij vraagt! Aan de ene kant heb je het bruisende stadsleven en vind je er veel verschillende restaurants en hippe bars, maar tegelijkertijd is het ook een rustige en kindvriendelijke buurt met diverse parken en speeltuinen.’’

 

VISAANDESCHELDE

Vis is een echt familiebedrijf. Dit is niet alleen terug te zien aan het feit dat Michiel en zijn vrouw Saskia samen het restaurant runnen, maar ook aan hun betrokkenheid met het personeel dat door beiden als familie wordt beschouwd. Het team van Vis doet graag net dat beetje extra, wij zijn bijvoorbeeld na een bezoek aan het restaurant nog nooit alleen naar de deur gelopen.

Visaandeschelde heeft een klassiek Franse keuken met Oosterse invloeden. Het menu wisselt per seizoen, maar specialiteiten zoals het Vis Exclusief gerecht, Fruits de Mer, Bouillabaisse en Salade Visaandeschelde staan het hele jaar door op de kaart

Vis is mijn favoriete plek in de Rivierenbuurt, omdat de gerechten die je geserveerd krijgt zo uit een sterrenrestaurant zouden kunnen komen alleen dan zónder de stijfheid van een sterrenrestaurant. Bij Vis is alles van topkwaliteit en binnen heerst een warme sfeer, zoals in een brasserie. Om deze laatste reden kom ik hier ook graag eten met mijn gezin. Behalve kinderstoelen en kleurplaten is er voor kinderen ook een kindermenu dat bestaat uit een stukje gebakken witvis met frietjes, groente en saus.

Bij ZOZ denken jullie waarschijnlijk meteen aan onze geliefde wijkglossy Zie Oud Zuid, maar bij Visaandeschelde betekent dit ‘Ziltig Op Zondag’ de dag waarop alle oesters 2 euro zijn!

 

Amy
Advertentie
polish bar

POLISH NAIL BAR

Wanneer ik bij Polish binnenkom heb ik altijd het gevoel alsof ik de lobby van een 5-sterren hotel betreed. Bij Polish is elke behandeling een gepersonaliseerde overall experience.

Voorafgaand aan mijn behandeling wordt er niet alleen gevraagd naar wat ik precies wil, maar ook gekeken naar wat op dat moment het beste is voor mijzelf én mijn nagels. Elke behandeling is personaliseerbaar en wordt afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Wanneer ik een afspraak heb voor een pedicure kies ik altijd het ‘Roses and salt bath’ met daarin de geur No.12 Objets d’Amsterdam van Marie-Stella-Maris.

De nail therapists zijn niet alleen gespecialiseerd in nagels, maar ondersteunen je ook bij het maken van keuzes en het bereiken van jouw persoonlijke doelen, zowel binnen als buiten de salon. Polish nail bar is voortdurend in ontwikkeling en eigenaresse Vy streeft ernaar om zo goed mogelijk in de behoeftes van haar klanten te voorzien.

QUINNIE’S 

Er zijn in Amsterdam tegenwoordig veel winkels die ook koffie verkopen, maar er is er geen één waar je preloved kinderkleding kunt kopen en koffie kunt drinken terwijl je kinderen zich vermaken in de speelhoek. Het is Danique’s missie om spullen zo lang mogelijk te (her)gebruiken en zij wil er de standaard van maken om eerst te kijken of iets tweedehands beschikbaar is, voordat je het meteen nieuw koopt. Ook de inrichting van de winkel is ‘circulair’. De vloer is bijvoorbeeld van kurk, de banken zijn gemaakt van oude deuren en het glas van de vitrinekasten is afkomstig van oude schilderijlijsten.

De stad in met een peuter van drie jaar, die niet meer in de buggy wil, kan soms lang duren en dan is het fijn om tussen het shoppen door even een stop te maken bij Quinnie’s.

De koffie is duurzaam en op het menu staan diverse (h)eerlijke en kindvriendelijke lekkernijen. In het koffiegedeelte is een speelhoek en er zijn verschillende boekjes en spelletjes, zodat je er écht even een moment van kunt maken.

Wanneer je kleding komt inbrengen worden alle items eerst goed gecontroleerd. Vervolgens bepaalt Quinnie’s wat wordt ingenomen en worden de door jou ingebrachte artikelen per stuk geregistreerd. Quinnie’s neemt het gehele verkoopproces uit handen en je ontvangt 40% van de door hen bepaalde verkoopprijs. Artikelen worden 10-12 weken te koop aangeboden en gaan daarna standaard naar een goed doel.

 

 

quinnies
selva

SELVA RESTAURANT 

Sinds de opening van Selva begint mijn vrijdagavond vaak op het moment dat ik op mijn stiletto’s onderweg ben naar de 24e verdieping van het nhow Amsterdam RAI hotel.

Wanneer je de lift uit stapt komen de Latijns-Amerikaanse tunes van de dj je al tegemoet en eenmaal binnen is het alsof je je in het Amazoneregenwoud bevindt.

Bij Selva kun je naast een tafel in het restaurant ook de ‘keuken experience’ reserveren. Wanneer je hiervoor kiest zit je op de eerste rij aan de keuken en kun je stap voor stap meekijken hoe de chef jullie diner bereidt. Alle gerechten op het menu zijn geschikt voor shared dining en hebben invloeden uit landen als Mexico, Peru en Brazilië. Omdat we vaker bij Selva komen, proberen we elke keer andere gerechten te kiezen, maar de ‘Grilled Avocado’, ‘Carabinero Crudo’ en ‘Entraña’ mogen absoluut niet op tafel ontbreken.

Een avond bij Selva sluit ik meestal af met een cocktail aan de bar bij het naastgelegen Sonora. De sfeer is intiem en de cocktailbar is modern en minimalistisch ingericht.

Vanaf zowel Selva als Sonora kun je genieten van het 360° uitzicht op Amsterdam (Zuid). Selva Restaurant is de perfecte plek voor een date of girls night out en ook nog eens heel Instagramwaardig!

 

 

BLUEBIRDS ZUID

Als moeder van een peuter, met een baan bij een advocatenkantoor op de Zuidas is het een uitdaging om een goede work-life balance te hebben. Om toch voldoende rustmomenten te hebben doe ik minimaal één keer per week Restorative Yoga en Bluebirds is hier de perfecte plek voor. Bij Bluebirds worden niet alleen yogalessen gegeven, maar ook pilates, barre en essentrics. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en jouw fysieke en mentale welzijn staan tijdens alle lessen centraal.

Wanneer ik na een drukke dag een ‘vol’ hoofd heb of behoefte heb aan een moment voor mezelf, ga ik graag naar Bluebirds voor een Restorative of Yin Yoga les. Restorative Yoga richt zich op het herstel van zowel lichaam als geest en zorgt ervoor dat je niet over je eigen grenzen heen gaat en dus in balans blijft! Bij Yin Yoga worden de verschillende houdingen langer vastgehouden, waardoor bindweefsel en spieren rekken en versoepelen. Het is mijn favoriete yogastudio in de Rivierenbuurt, omdat de sfeer intiem is en ik echt alles even ‘los’ kan laten. Naast (yoga)lessen organiseert Bluebirds ook regelmatig pop-up classes en inspirerende workshops. Speciaal voor moeders met baby’s zijn er Mama & Baby Ashtanga Vinyasa lessen!

 

 

 

bluebirds