3X VERBORGEN STRANDJES IN ZUID

Gepubliceerd op: [post_published]

Zelfs voor brandend zand tussen de tenen hoef je Amsterdam niet uit! Wist je dat Zuid een paar leuke verborgen strandjes heeft waar je je helemaal in de zomerse sferen kunt wanen? Zeker om even te chillen aan het water, doen deze strandjes niet onder voor Zandvoort. Ja, er is dan wel geen zee, maar het scheelt je een treinrit of een flinke tijd filerijden om er te komen.

 

STRANDZUID – EUROPAPLEIN 22

Beeld: Strandzuid

De Amsterdamse zomer begint pas echt bij de seizoensopening van Strandzuid. De ijskoude tegenhanger van deze locatie – de Zuidpool – maakt dan plaats voor het jaarlijks terugkerende stadsstrand achter de RAI Amsterdam. Je kunt hier heerlijk chillen aan het water, genieten van een koude zomers biertje én verrukkelijk eten. Wat dacht je van een vegetarische tajine of de roodbaarsfilet van de Josper?! Wat wil een mens nog meer op een zonnige zomerdag? Van vroeg in de ochtend, tot ’s avonds laat, zit je gebakken bij Strandzuid. Vergeet je niet in te smeren!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

Advertentie
>> vervolg artikel <<

 

DE GROTE VIJVER – HET AMSTERDAMSE BOS

Grote Vijver

Het groene omgeving rondom de Grote Vijver biedt de ideale ontsnapping uit de drukte van de stad. Bekend bij menig Amstelvener en Amsterdammer is  dit de ultieme zwemvijver. Op een hete zomerdag kun je beschutting zoeken tussen de bomen en een duik in het koele water nemen. Met de fiets ben je zo in het bos, dus neem je picknickmand mee en ontspan in deze stadsoase.

 

PARK SCHINKELEILANDEN

Strandje

Verstopt achter het oude ING kantoor ligt de Schinkelhaven. Hier kan je, zoals Otis Redding zou zingen, heerlijk ‘on the dock of the bay’ plaatsnemen. Aan het water vergeet je eigenlijk dat je gewoon in Amsterdam bent. De echte waaghalzen kunnen alvast een duik wagen in het koude water, maar met een ijsje aan de stijgers is het ook prima vertoeven. Zo krijgt een zonnige middag bij de Schinkeleilanden nog een flinke upgrade.

 

Pssst… we schreven al hoe jouw dagje in het park nog comfortabeler kan worden. Maar deze tips gaan ook helemaal op voor een dagje ontspannen in het zand! Je leest ze hier!

 

Tekst: Bas Beekman