DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND APRIL

door | apr 4, 2023

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mart voor je op een rijtje gezet: van de KleuterSinfonietta in Het Concertgebouw tot een digitale tentoonstelling in Moco Museum. Ook deze maand is er weer van alles te doen en beleven in jouw favoriete buurt!

POP-UP RESTAURANT BENNIE’S 

1 april & 6 t/m 8 april – Helicopterstraat 28 

Schinkel District en Chef Rick Swinkels slaan de handen ineen voor een culinair pop-up restaurant. Eerlijk en simpel, dat is het credo van team Bennie’s. Verwacht dus écht goede gerechten die je de hele dag door in de huiskamer van de Schinkelbuurt kunt proeven! Dat wil je toch niet missen? 

 

Bennie's pop-up
Gelderlandplein Voorjaarsparade

VOORJAARSPARADE 

7 april – Gelderlandplein

Laat je op Goede Vrijdag verrassen door dansende bloemetjes, bijtjes en bunnies tijdens de vrolijke voorjaarsparade op Gelderlandplein! De sfeervolle parade trekt gedurende de dag door het winkelcentrum met mooie kostuums, danseressen, voorjaarsfloats en vrolijke muziek. Een gezellige bedoeling dus, vinden de koters vast leuk! 

 

Advertentie

TULP FESTIVAL AMSTERDAM

1 april t/m 30 april – diverse locaties 

Maar liefst honderdduizend tulpen, verspreid over alle stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de hele maand. In Zuid vind je ook op verschillende plekken kuipen vol kleurrijke tulpen. Dus stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek hoe de tulpen Zuid nog mooier maken!

Tulpen
Koningsdag

KONINGSDAG 

27 april – diverse locaties

Nederland kleurt oranje op Koningsdag. Vier de verjaardag van de koning mee op de leukste feestjes en de meest gezellige vrijmarkten in Amsterdam-Zuid. Het Vondelpark is the place to be voor kinderen en in de Beethovenstraat scoor je doorgaans kwalitatief goede spullen! 

WIJNMAKERSLUNCH

23 april – Restaurant Wils

Op zondag 23 april organiseert Restaurant Wils samen met wijnmaker Vie di Romans een wijnproeverij en bijpassende vijfgangen lunch. Vie di Romans is een van de beste wijnproducenten uit Italië, een unieke kans dus! De wijnmaker zelf is natuurlijk aanwezig voor tekst en uitleg!

 

Restaurant Wils
Pure Markt

PUREMARKT

9 april – Amstelpark

De Pure Markt is de perfecte familie-activiteit tijdens Pasen. Struin langs de kraampjes van de ambachtelijke ondernemers en ontdek de verschillende lekkernijen om direct of thuis op te eten. Naast boodschappen doen, kun je ook fijn zitten op de lange slingerbank om mensen te kijken en te genieten van een sappige burger, frisse oester of een heerlijk stukje taart.

 

DUURZAAM WILDPLUKKEN

16 april – Amsterdamse Bos

Bioloog Wies Teepe leert je alles over de planten en kruiden in het Amsterdamse Bos. Ontdek welke planten je kunt eten zoals de paardenbloem, wollige munt en brandnetel en hoe je daar de lekkerste gerechten mee maakt. Naderhand bereid je samen een welverdiende lunch uit de natuur!

 

Amsterdamse Bos
Amsterdamse Bos

JAPANSE KERSENBLOESEM 

Diverse locaties

De kersenbloesem staat weer volop in bloei: het officiële startschot van de lente! De kersenbloesem is op meerdere plekken in Zuid te bewonderen, maar het bloesempark in het Amsterdamse Bos met maar liefst vierhonderd kersenbomen is misschien wel de meest magische plek.