DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MAART

door | mrt 1, 2023

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mart voor je op een rijtje gezet: van de KleuterSinfonietta in Het Concertgebouw tot een digitale tentoonstelling in Moco Museum. Ook deze maand is er weer van alles te doen en beleven in jouw favoriete buurt!

INTERNATIONALE VROUWENDAG 

8 MAART 2023 – Antonio Vivaldistraat 2 

Op Internationale Vrouwendag staan we stil bij vrouwenrechten en vieren we alles waarvoor de feministische bewegingen overal ter wereld hebben gestreden. Om dat te vieren organiseert de NBA in samenwerking met de community Women Leadership een ontbijtsessie. Iedereen is vanaf 09.00 uur welkom!

Internationale vrouwendag
KleuterSinfonietta

KLEUTERSINFONIETTA IN HET CONCERTGEBOUW

4&5 MAART – Het Concertgebouw

Tijdens KleuterSinfonietta vervelen jij en je kleintje je geen moment! Verstoppertje, tikkertje en wie is de snelste? Op speelse wijze laten zes muzikanten van Amsterdam Sinfonietta kinderen met muziek en instrumenten kennismaken.

 

 

EXPOSITIE ‘SENATORI DRAWINGS’ 

T/M 12 MAART – Kunsthuis Amsterdam

Rauw, ongefilterd en rechtstreeks op papier. Niet alleen zijn werk, maar ook zijn vrienden, vrouw, familie, feestjes, verre reizen, eten en drinken; letterlijk alles wat hem inspireert in het leven tekent Selwyn Senatori op papier. Met de tentoonstelling ‘Senatori Drawings’ toont Selwyn een overzicht van ruim honderd originele schetsen van het afgelopen jaar met een blik in zijn privéleven! 

Senatori
Advertentie
The New Future

THE NEW FUTURE  

T/M 31 MAART – Moco Museum 

Een unieke digitale tentoonstelling gebaseerd op blockchain-technologie. Je vraagt je misschien af, wat is NFT-kunst? Bij NFT’s stelt de technologie je in staat om eigenaar te zijn van digitale kunst. The New FuTure is gecreëerd door Moco Museum in samenwerking met 33NFT. Met twaalf zeldzame NFT-kunstwerken is deze tentoonstelling van Moco zeker een bezoekje waard! 

 

 

‘KIEZEN VOOR VINCENT’ VOOR FAMILIES  

T/M 10 APRIL – Van Gogh Museum  

Tijdens de tentoonstelling ‘Kiezen voor Vincent’ maak je kennis met de bijzondere familie van Vincent van Gogh door te kijken, te luisteren en te doen. Maak je eigen stamboom, doe yogahoudingen geïnspireerd op verschillende schilderijen van Vincent, ga op ontdekkingsreis langs de bekendste schilderijen van Vincent of doe een speurtocht! Kiezen voor Vincent is leuk voor jong en oud!

Familiedagen Van Gogh Museum
CinemAsia Festival

CINEMASIA FILM FESTIVAL 

7 T/M 12 MAART – Rialto De Pijp en VU 

Zoals ieder jaar brengt CinemAsia Film Festival de vele gezichten van Azië op het witte doek. Op het programma staan blockbusters, art-house films en documentaires die nieuwe perspectieven op dit veelzijdige continent geven.