DIT IS ER TE DOEN IN ZUID DEZE ZOMER

door | jul 1, 2024

In de maanden juli en augustus is er weer genoeg te beleven in Amsterdam-Zuid. Wij hebben alle highlights voor je op een rijtje gezet: van Artcamp tot Het Zomeroffer in het Amsterdamse Bos.  Bij Zuid.nl vind je altijd de leukste activiteiten om te doen. 

1 JULI
KETI KOTI – MUSEUMPLEIN
Met het jaarlijkse Keti Koti Festival wordt stilgestaan bij het verleden en kijken we samen vooruit naar de toekomst. Op het Museumplein zijn verschillende podia om de vrijheid, gelijkheid en verbondenheid te vieren.

14 JULI & 11 AUGUSTUS
PURE MARKT – AMSTELPARK
De Pure Markt is de perfecte familieactiviteit! Struin langs de kraampjes van de ambachtelijke ondernemers en ontdek de verschillende lekkernijen die deze markt te bieden heeft.

 

keti koti
Advertentie
artcamp

T/M 10 AUGUSTUS
HET ZOMEROFFER – AMSTERDAMSE BOS
De spraakmakende theatergroep De Warme Winkel betovert het Amsterdamse Bostheater met ‘Het Zomeroffer’. Geniet op een zwoele zomeravond van een heerlijke picknick en de spectaculaire, eigenzinnige voorstelling vol humor en muziek.

22 JULI T/M 30 AUGUSTUS
ARTCAMP – ROELOF HARTPLEIN 2A
Ben je op zoek naar een leuke en leerzame activiteit voor je kleintje tijdens de zomervakantie? Meld je kind dan aan voor het ARTZUID ART CAMP, hét kinderkunstkamp in Amsterdam!

27 JULI T/M 4 AUGUSTUS
PRIDE AMSTERDAM – MEERDERE LOCATIES
Pride Amsterdam staat dit jaar volledig in het teken van #together. Er vinden zo’n driehonderd evenementen plaats in en rondom Amsterdam, waarbij er aan elke community is gedacht.

 

 

 

 

21 JULI & 18 AUGUSTUS
MUSEUMMARKET – MUSEUMPLEIN
Elke derde zondag van de maand vind je hier een bonte verzameling van hoogwaardige producten en stijlvolle kunst. Ontmoet buurtgenoten, kunstenaars en proef internationale lekkernijen.

T/M 2 AUGUSTUS
ZOMERSERIE YOGACONCERTEN – AMSTELPARK
Geniet deze zomer van een unieke serie yogaconcerten met livemuziek, yoga en poëzie in de rustgevende omgeving van het Amstelpark. Laat je meevoeren door live geïmproviseerde muziek en mystieke poëzie, terwijl ontspant met yin yoga, heerlijk!

1 SEPTEMBER
TAALHUIS AMSTERDAM OPEN DAG – TWEEDE SCHINKELSTRAAT 26
Altijd al een nieuwe taal willen leren, zoals Italiaans, Spaans of Turks? Kom op 1 september naar de Open Dag van Taalhuis Amsterdam voor een gratis intake of proefles en verken de taalmarkt onder het genot van een hapje en drankje.

T/M 27 OKTOBER
ICONISCHE SCULPTUREN – TUINEN VAN HET RIJKSMUSEUM
De prachtige tuinen van het Rijksmuseum zijn nu nog specialer met Lee Ufan’s minimalistische sculpturen. Sinds de jaren zeventig werkt de Koreaanse kunstenaar aan de negen werken die reflectie en rust in een snel veranderende wereld bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

RIJKS SCULPTUREN