DE FAVORIETEN VAN… DONNY RONNY

door | mrt 18, 2024

Gover Meit is geboren én getogen in Amsterdam-Zuid! Hij heeft nooit in een ander stadsdeel gewoond. Hij ziet Amsterdam-Zuid als het paradijs op aarde, een soort dorp waar hij altijd rust kan vinden. We delen de favorieten in Amsterdam-Zuid van Gover Meit!

De Diamantenbuurt
“Dit stukje is qua restaurantjes en cafés, wat mij betreft, wel het leukere gedeelte van Zuid. Ik vind de Diamantbuurt ook qua huizen echt het mooiste van heel Zuid.”

Pekelharing
“Ik kom hier graag omdat dit ook de luxe van de stad is. Het is een plek waar je heel goed kan eten. Ik denk dat pekelharing heel goed symboliseert dat je het hier zowel luxe, als vrij normaal kunt houden. Het heeft voor mij een soort ‘woonkamer gevoel‘ en tóch heeft het ook die Amsterdamse klasse gekregen.”

Restaurant New China Town
“Schuin tegenover pekelharing zit Restaurant New China Town. Dat is een plek waar ik mijn hele leven kom. Ik zat daar laatst weer en dacht, nee eigenlijk wil ik juist daar een lans voor breken, want dat zie ik wel verdwijnen. Het restaurant is van een Chinese familie die volgens mij al 40 jaar op dit plekje zit. Het is een restaurant waar iedereen, die hier is opgegroeid, vaak langs is gekomen. Nu zie ik juist dat zo’n plek het heel zwaar heeft, want die staan niet op social media. Die hebben nog steeds hetzelfde Chinese menu als 40 jaar geleden. Dus daar wordt het eigenlijk steeds stiller, terwijl het echt een authentieke plek is, hier in de straat. Die mensen hebben alles hier meegemaakt!”

 

Stefano Keizers
Advertentie
Gover Meit

Snackbar Florida
“Er zijn veel leuke restaurants in De Pijp bijgekomen, sinds ik hier ben opgegroeid. Er is nu veel meer keuze om van alles te eten en te proeven en te doen, maar ik vind het zelf wel mooi als bepaalde dingen uit het verleden nog wél blijven bestaan. Neem hierbij als voorbeeld Snackbar Florida, daar kom ik al heel mijn leven. Ik weet dus niet of ik dat hard moet zeggen, maar ik vind hun Vlaamse friet de lekkerste van de hele stad! Ik denk dat als iemand dat een keer op TikTok zet, ik ze kwijt ben. Dan gaat er een enorme rij staan, want nu gaan ze allemaal naar de Kalverstraat om daar een frietje te halen. Het haalt het niet bij snackbar Florida!”