ITALIAANSE HIDDEN GEM IN OUD-ZUID: FRIZZANTERIA – Italian bubbles & food

door | apr 1, 2024

In de Valeriusstraat vind je FRIZZANTERIA – Italian bubbles & food, dé plek die bekendstaat om zijn eigentijdse keuken en waar de Italiaanse bubbel de hoofdrol speelt. Liefhebbers van de Italiaanse keuken: eat your heart out!

Perfecte samenhang
Tijdens een culinaire rondreis door Italië werd het zaadje geplant voor FRIZZANTERIA. Jokke Willemse en Paola Manfre ontdekten een relatief onbekend wijngebied waar mousserende wijnen worden gemaakt. Daar ervaarden ze dat het drinken van vini frizzante perfect samengaat met alledaagse maaltijden. Geïnspireerd door deze ervaring besloot Jokke exclusief wijnimporteur te worden van de frizzante wijnen van Tenuta La Ratta. Inmiddels importeren ze ook diverse platte witte en rode wijnen, allemaal afkomstig uit het noordelijke deel van Italië: Emilia Romagna, Veneto en Piemonte. Deze wijnen hebben elk hun eigen verhaal en zijn uniek verkrijgbaar bij FRIZZANTERIA. Of je nu zin hebt in een glas prosecco, een rode barbera frizzante of juist een zwaarder glas Barolo, er is voor ieder wat wils!

 

Frizzanteria
Advertentie
Frizzanteria

Echt Italiaans!
Van een romantisch diner tot een zakelijke bijeenkomst, en van een verjaardag in een kleine setting tot een gezellige avond uit met vrienden, bij FRIZZANTERIA ben je altijd welkom. Op het menu vind je een selectie van authentieke smaken uit heel Italië, bereid met de beste seizoensingrediënten, zoals asperges en lam in het voorjaar, verse porcini en wild in het najaar. Geput uit de oude Italiaanse klassieke familierecepten van Paola, maar dan in een modern jasje. Met FRIZZANTERIA brengen Jokke en Paola de ongedwongen Italiaanse gastvrijheid naar Amsterdam-Zuid. Dit bleef niet onopgemerkt, want sinds kort prijkt de Italiaanse onderscheiding ‘Ospitalità Italiana – quality approved’ met trots op de gevel. Echt Italiaans!

Ervaar het ultieme dolce vita gevoel en neem plaats op het zonovergoten terras op een stralende voorjaarsdag!

 FRIZZANTERIA

Valeriusstraat 128B

06 40 20 18 32

info@frizzanteria.nl

www.frizzanteria.nl