GELDERLANDPLEIN – STRAATPRAAT

door | apr 8, 2024

Daimy
“Ik kom regelmatig op Gelderlandplein met mijn oppaskindjes, omdat er een heel leuk attractiegedeelte, Kiddieland, is waar zij andere kinderen kunnen ontmoeten. Gelderlandplein geeft mij een warm gevoel, het is vertrouwd en er zijn allerlei soorten mensen. Een soort buurtgevoel. Het is ook ideaal om te combineren als ik zelf wat spulletjes nodig heb. Dan doe ik mijn boodschappen en mogen de kindjes daarna spelen. Make-up of knutselspulletjes voor de kids haal ik bij de HEMA. Mijn oppaskinderen wonen op de Zuidas. Ik heb daar op een kinderdagverblijf gewerkt en zodoende ook mijn oppaskindjes ontmoet, heel spontaan.”

Daimy
Advertentie
Ria

Ria
“Gelderlandplein is ideaal als je je ‘echte’ boodschappen moet doen, maar ook als je nog even een gezellig winkeltje in wil gaan. Ik woon in de buurt van Gelderlandplein. Het aanbod is enorm groot en gevarieerd: voor ieder is er wel wat wils. Ik kom onder andere bij de Albert Heijn om mijn dagelijkse boodschappen te doen en zo nu en dan ga ik naar de Douglas en Mango. Ik heb net een heerlijk kopje koffie gedronken en geluncht op Gelderlandplein. Het is hier heel gezellig en de sfeer die er heerst is erg prettig, dat heb je niet overal!”

Christie
“Nummer één wat ik top vind aan Gelderlandplein is het parkeren, je kan er gemakkelijk je auto kwijt. Ook vind ik het super dat je alles dicht bij elkaar hebt: je kan even een boodschapje doen, koffiedrinken of een broodje halen. Ik kom vaak bij slagerij ’t Hakblok en groentejuwelier La Fourchette. Mijn hondje weet zelfs de weg naar de dierenwinkel, Pets Place. Hij mag daar altijd zelf een botje uitkiezen. Het is een soort hondensnackbar waar je onder andere hondencroissantjes of hondenkoekjes kunt halen, erg leuk! Rivièra Maison is ook een winkel waar ik graag kom, en bij SKINS en Mango loop ik altijd wel eventjes naar binnen. Bij Le Pain ga ik vaak koffiedrinken of lunchen. Op Gelderlandplein is veel reuring en je komt altijd wel een bekende tegen, supergezellig!”

Raymond
“Er zijn een aantal winkels op Gelderlandplein die ik nergens in de buurt kan vinden. Een HEMA in de omgeving is belangrijk, maar op Gelderlandplein heb je ook modewinkels die geen onderdeel zijn van grote ketens, dat vind ik leuk. Even snel een kopje koffie drinken doe ik bij The Coffee Company. Vroeger toen mijn zoon nog klein was, ging hij vaak spelen bij Kiddieland. Ik kom hier al zo’n dertig jaar, mijn moeder woonde hier vlakbij. Waar wij nu staan was vroeger een plein!”

Janneke
Doordeweeks is het nooit lang zoeken naar een parkeerplek op Gelderlandplein, erg fijn want dan hoef je je geen ongeluk te sjouwen met je tas. Ook kan je gemakkelijk met je karretje naar beneden om je boodschappen in te laden. SKINS vind ik altijd leuk, Zwartjes en Pauw zijn favoriet als ik zin heb in duur. Op het gebied van eten is er ook van alles, zo kan je er heerlijke vis halen en er zit een goede slager. Ik vind het geweldig hier! Het is een veilig winkelcentrum, het publiek is beschaafd en het straalt luxe uit. Langzamerhand ken ik de winkeliers goed, ik kom er al jarenlang, zelfs toen het winkelcentrum nog niet overdekt was!”

Janneke