DE LEUKSTE INDOOR-ACTIVITEITEN VOOR KIDS IN ZUID VOLGENS AMY VAN OSCH

door | feb 8, 2024

Mijn zoontje Vincent (3) is sportief en speelt graag buiten. Als moeder begrijp ik als geen ander dat het bij slecht weer soms echt een uitdaging kan zijn om genoeg vermaak binnenshuis aan te bieden. Om jullie te inspireren en de vrije dagen van de voorjaarsvakantie op een leuke manier te vullen, heb ik Vincents lievelingsactiviteiten in Amsterdam-Zuid op een rijtje gezet.

 

1. SAMEN ‘KOFFIE’ DRINKEN EN SPELEN
Op dagen dat ik thuis van alles te doen heb, maar toch even de deur uit wil om samen iets leuks te doen, gaan we vaak koffie (en voor Vincent een babyccino) drinken bij Quinnie’s of De Kleine Parade. Quinnie’s heeft een kindvriendelijk menu met allerlei heerlijke lekkernijen. Vincent’s favoriet is het babyccino feestje, een bekertje met opgeklopte melk, spikkels, mini marshmallows en smarties. Er is een speelhoek en naast de tafels staan diverse boekjes en puzzeltjes, zodat je er écht even een moment samen van kunt maken. Wanneer Vincent een playdate heeft met een vriendje of vriendinnetje spreken we meestal af in het café van De Kleine Parade. Het speelgedeelte is modern en er zijn verschillende speeltoestellen, waaronder een klimrek en een ballenbak. Ook hier kunnen de kids genieten van een babyccino en er staan genoeg kindvriendelijke keuzes op het menu.

Advertentie
pizza

2. VOETJEBAL
Voetjebal is het eerste voetbal- speelconcept van Nederland voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Door middel van eenvoudige oefeningen maken kids spelenderwijs kennis met de balsport en ontwikkelen ze zowel motorische als technische vaardigheden. Vincent is net na zijn tweede verjaardag met Voetjebal begonnen en ik merk dat hij niet alleen handiger wordt met de bal maar ook steeds meer voetbaltermen begrijpt. Alle oefeningen worden in teamverband, samen met één van de ouders (meestal de vader) gedaan, en is daarom de perfecte vader-zoon activiteit. Voetjebal wordt op verschillende locaties in Oud-Zuid en de Rivierenbuurt gegeven.

 

3. PIZZA’S MAKEN EN ETEN
Als Vincent mag bepalen wat we gaan eten, kiest hij altijd voor pizza. We zouden er dan natuurlijk eentje kunnen afhalen bij ons favoriete Italiaanse restaurant, maar het is natuurlijk veel leuker om ‘m zelf te maken! Bij De Pizzabakkers kun je speciaal voor kids speeldeeg bestellen waar zij zelf een pizza van kunnen kleien. Vincent kan zich hier echt uren mee vermaken en heeft hier veel plezier in. Wanneer de creatie van je kleine pizzabakker helemaal af is, kun je deze laten afbakken in de pizzaoven. De Pizzabakkers hebben drie vestigingen in Amsterdam-Zuid en je komt er altijd veel gezinnen met kinderen tegen.

 

 

4. EEN DAGJE GELDERLANDPLEIN
Gelderlandplein is de perfecte plek om op een regenachtige dag door te brengen. We beginnen de dag dan meestal met een uitgebreid ontbijt bij Le Pain Quotidien. In het midden van het winkelcentrum vind je Kiddieland, een speelgedeelte met verschillende attracties en leerzame spellen speciaal voor kinderen. Vincents favoriet zijn de auto’s. Naast Kiddieland staat nu (nog) een schaatsbaan, waar je ter plekke schaatsen kunt huren en vergeet niet om handschoenen mee te nemen, deze zijn namelijk verplicht op de baan. Na het schaatsen kun je gezellig samen warme chocolademelk drinken bij The Coffee Company. Een dag op Gelderlandplein eindigt bij ons vaak met het uitzoeken van nieuw speelgoed bij Cedille.

 

 

5. THE LITTLE GYM
Bewegen is gezond en daarom kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen! Bij The Little Gym kunnen baby’s en kinderen vanaf vier maanden (samen met hun ouders) leuke en leerzame gymlessen volgen. De lessen voor kinderen van drie jaar en ouder zijn zelfstandig en beginnen met een ‘kringmoment’ vol muziek en dans. Vincent zit sinds kort in deze groep en terwijl hij met de gymleraar en andere kinderen het kleurrijke parcours op gaat, kijk ik als trotse moeder toe vanaf de zijlijn. Er is ook een zitgedeelte waar je samen iets kunt drinken. Vincent kijkt altijd erg uit naar de gymlessen en heeft bij The Little Gym al veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt.

 

 

sporten
museum

6. RIJKSMUSEUM
Kunst en cultuur zijn onmisbaar voor de persoonlijke ontwikkeling en creativiteit van een kind en ik vind het daarom belangrijk dat Vincent hier al op jonge leeftijd kennis mee maakt. Bij het Rijksmuseum kun je (voor kinderen vanaf 6 jaar) een familierondleiding boeken. Door middel van raadsels en verschillende zoek- en tekenopdrachten leer je met elkaar van alles over het museum en de schilderijen. Ook zijn er diverse tekenworkshops voor kinderen. Speciaal voor jonge kinderen is er de ‘Pim en Pom’ audiotour: er is een muis ontsnapt uit een van de schilderijen op de Eregalerij en samen met Pim en Pom gaan jullie op zoek door het museum…

 

7. THE UPSIDE DOWN AMSTERDAM
De door influencer Anna Nooshin opgerichte social media experience aan de Europaboulevard is een museum, pretpark en discotheek in één. Er zijn meer dan 25 verschillende kamers en decors waar je met behulp van diverse photobooths of je eigen camera de leukste foto’s kunt maken. In elke ruimte is iets anders te zien, horen, voelen en doen. Onze favoriete ruimte is The Playground, je vindt hier onder andere een megagroot bad gevuld met duizenden ballen, een ‘tompouce’ schommel en een trampoline in een ijskraam. Aan het einde van de experience kom je uit in een kleurrijk café waar je onder het genot van een freakshake nog even kunt nagenieten en alle gemaakte foto’s met elkaar kunt bekijken. Bij The Upside Down is er voor iedereen iets te beleven en het is daarom uitermate geschikt als familieactiviteit.

 

8. NEGENMAANDENBEURS
Van 14 t/m 17 februari vindt de Negenmaandenbeurs weer plaats in RAI Amsterdam en je zou het in het eerste instantie niet meteen denken, maar dit evenement is ook heel leuk en leerzaam voor jonge ouders én kinderen. Op het podium worden kindervoorstellingen gegeven en na afloop kunnen zij met hun favoriete tv-vriendje op de foto. Ook is er bij de verschillende stands van alles te doen voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld samen deelnemen aan diverse spelactiviteiten waarbij je mooie prijzen kunt winnen of het nieuwste speelgoed kunt testen. Met slecht weer of regen is een bezoek aan de Negenmaandenbeurs zeker de moeite waard!