BETER IN JE VEL: LIPOSUCTIE & LIPOFILLING

door | apr 4, 2024

Je hebt een  gezond gewicht en sport regelmatig, maar dat kleine beetje vet lijkt maar niet te verdwijnen! Herken je dit? Dan is dit artikel wellicht interessant voor jou. Dr. Joyce Florisson en drs. Gijs van Selms vertellen je meer over het verwijderen of verplaatsen van lichaamseigen vet, ook wel bekend als liposuctie en lipofilling.

Betere lichaamscontouren
Dr. Joyce: “Liposuctie is een ingreep die wij doorgaans onder algehele narcose uitvoeren, met als doel vetcellen te verwijderen en zo de lichaamscontouren te verbeteren. Deze procedure is met name geschikt voor gebieden die vaak moeilijk te corrigeren zijn met afvallen of lichaamsbeweging. Denk hierbij aan de onderkin, bovenarmen, of een kleine vetophoping op de buik, heupen of flanken. Door middel van liposuctie verwijderen wij permanent vetcellen uit de behandelde gebieden. Het resultaat is daarom langdurig. Als je aankomt na de ingreep, komt dit doordat de achtergebleven vetcellen uitzetten. Voor een blijvend resultaat is het daarom belangrijk een stabiel gewicht te behouden.”

Joyce
Advertentie
Gijs

Meer volume met lichaamseigen vet
Drs. Gijs: “Bij lipofilling wordt door middel van liposuctie vet uit een gebied, waar voldoende vet aanwezig is, weggezogen zoals de buik, flanken of heupen. Dit vet wordt vervolgens verzameld, gezuiverd en daarna door middel van lipofilling ingespoten in bijvoorbeeld het gezicht of de borsten. Er moet voor deze ingreep wel voldoende vet aanwezig zijn op het lichaam van de patiënt om een mooi resultaat te kunnen bereiken. Wat we steeds vaker zien, is een borstvergroting door middel van een (vaak kleiner) implantaat en lipofilling rondom het implantaat. Dit staat bekend als hybride augmentatie en deze methode kan natuurlijker aanvoelen.”

 

Leonie Dekker liet haar implantaten verwijderen en koos voor lipofilling
“Toen ik de eerste keer binnenkwam, voelde het meteen ontspannen en goed; iedereen was zo vriendelijk. Drs. van Selms onderzocht tijdens het consult de manieren om de implantaten te verwijderen met een zo mooi mogelijk eindresultaat. Mijn keuze viel gelijk voor de optie om mijn borsten op een meer natuurlijke wijze op te vullen door middel van lichaamseigen vet. Ik vertrouwde helemaal op het advies drs. van Selms. Toen ik na de operatie het resultaat bekeek, was ik zo blij!”

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou? Vraag dan een vrijblijvend consult aan voor persoonlijk en deskundig advies.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Concertgebouwplein 11

020 305 58 47

 
Leonie