MEET THE ZUIDASSERS: ROMY D’FONSECA

door | sep 2, 2019

Romy D’Fonseca

Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en mensen in pak. Geen onterechte associatie, maar ondertussen heeft de Zuidas zoveel meer te bieden! Het is een echt leefgebied geworden dat volop in ontwikkeling is.

In deze rubriek geeft Ruth Jansen ons dan ook een kijkje in het leven op de Zuidas. Iedere maand gaat ze op bezoek bij een andere Zuidas-bewoner om erachter te komen hoe het is om te wonen in dit bijzondere gebied. Deze keer brengt Ruth een bezoekje aan influencer Romy d’Fonseca.

 

 

Wat leuk dat ik je mag interviewen! Hoe mag ik je aan de lezers voorstellen?

“Ik ben Romy D’Fonseca, en ben 23 jaar. Ik ben creative content creator. Dat houdt in dat ik dagelijks bezig ben op social media om content aan te leveren. Op deze manier wil ik graag mijn volgers inspireren op het gebied van fashion, lifestyle en entertainment. Dit doe ik  alweer 4 jaar. Ik ben begonnen met Instagram, daar heb ik inmiddels meer dan 70.000 volgers. Daar ben ik heel dankbaar voor, ik besef me dat je als influencer en vlogger best wel een grote verantwoordelijk hebt. Ik probeer daar dan ook zo goed mogelijk mee om te gaan.”

 

Waar woon je op de Zuidas?

“Ik woon samen met mijn ouders en broer in New Amsterdam, aan de Gustav Mahlerlaan.”

 

Waar heb je hiervoor gewoond?

“Hiervoor woonden wij in Diemen, dat is iets heel anders dan de Zuidas. Ik heb daar met heel veel plezier gewoond. Wij woonden daar in een eengezinswoning. Als kind kon je daar heerlijk buitenspelen. Er was veel ruimte om te spelen en je hoefde nooit bang te zijn dat je omver geredden werd door auto’s. Nogmaals: ik heb daar een heerlijke tijd gehad als kind.”

 

Waarom hebben jouw ouders voor de Zuidas gekozen?

“Mijn moeder vond het op een gegeven moment tijd worden voor iets nieuws. Zij hoorde mooie verhalen over de Zuidas en toen zijn we daar een keertje naartoe gegaan om te kijken hoe het op de Zuidas is. We waren meteen verliefd! Ik vind het hier heerlijk om te wonen. Alles is lekker nieuw hier en je bent in een mum van tijd in het centrum van Amsterdam. En wat ik ook fijn vind is dat we lekker hoog wonen. Het uitzicht is echt fantastisch.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

Advertentie

>> Vervolg artikel << 

 

Als the sky the limit zou zijn en je hoefde met niets of niemand rekening te houden wat zou je dan nog willen veranderen of aanpassen op de Zuidas?

“Ik vind dan dat er meer winkels moeten komen. Een winkel met mooie dameskleding bijvoorbeeld, of een mooie schoenenwinkel. Ik vind het heerlijk om te shoppen en hoe leuk zou het niet zijn als dat dan ook op de Zuidas zou kunnen doen.”

 

Romy D’Fonseca

 

Heb je een weekend ritueel?

“Niet echt, maar wat ik wel regelmatig doe in het weekend is gezellig ontbijten met mijn broertje Bodhi in The Breakfast Club. Ik heb een favoriet broodje dat ik regelmatig bestel.”

 

Wat mis je nog op de Zuidas?

“Jij vertelde mij net dat er ook daklozen zijn op onze Zuidas. Het zou mooi zijn als er een opvang zou komen voor daklozen. Ik vind namelijk dat de Zuidas voor iedereen is en niet alleen voor de welvarende bewoners!

 

Tekst: Ruth Jansen

Beeld: Romy D’Fonseca

 

Ruth Jansen

Beeld: Davien Hulsman

 

Ruth Jansen; ondernemer, vlogger, verbindingsmakelaar, organisator van events en kookworkshops op de Zuidas.