MICHAEL’S COLUMN: REPORT PITTI UOMO 106

door | jul 8, 2024

Pitti Uomo, is dé bi-annual menswear fair in Florence. De 106e editie, met als thema ‘Pitti Lemon’, bracht een explosie van energie en een inkijkje in de wereld van klassieke tailoring met eigentijdse, casual invloeden.

Waar Pitti Uomo vooral bekend staat om de peacocks die de straten van Florence als een catwalk beschouwen, merkten we nu een meer bescheiden benadering. Deze subtiliteit werd aangevuld door het creatief mixen van patronen zoals ruiten en strepen, wat zorgt voor een interessante uitstraling.

Naast de blijvende liefde voor aardetinten, zagen we grijstinten steeds sterker domineren. Samen bieden ze een verfijnde en veelzijdige basis voor het kleurenpalet. Grijs werd vaak gecombineerd met levendige accenten, vooral in geel en roze, wat een speelse draai geeft aan het klassieke karakter van deze basiskleur.

 

 

Michael
Advertentie
Pitti Uemo

Ook maken de double breasted pakken een sterke comeback, wat de nadruk op ontspannen en comfortabele pasvormen omarmt. Casual elementen zoals baseballcaps en sneakers worden moeiteloos gecombineerd met formele kleding, wat een frisse kijk op styling laat zien waarbij comfort en stijl perfect samengaan.

Layering blijft populair, met lichte jassen, vesten en sjaals die diepte geven aan ensembles. Statement-accessoires, waaronder kleurrijke hoeden, stropdassen en zonnebrillen, versterken de algehele look.

Pitti Uomo 106 heeft wederom de eindeloze mogelijkheden van herenmode belicht en moedigt individuen aan om maatkleding te omarmen en daarmee hun identiteit te weerspiegelen. Of je nu een doorgewinterde modeliefhebber bent of nieuw bent in de wereld van maatkleding, Florence in tijden van Pitti inspireert iedereen.