MOOIE WIJNEN SCOREN IN AMSTERDAM-ZUID

door | feb 18, 2021

Voor een lekkere fles wijn hoef je echt niet meer op een chateau in Frankrijk te zitten. Je kunt gewoon een blokje omlopen, er zit bijna altijd wel een goede wijnhandel bij je om de hoek. Wit of rood? Zoet of droog? Bij de wijnhandelaren van Zuid loop je met een heerlijk flesje naar buiten. Wij lichten een paar top wijnspecialisten voor je uit.

 

BOB NEDERLANDSE WIJN – EERSTE VAN DER HELSTRAAT 41H

Bob Nederlandse Wijn

Bron: Bob Nederlandse Wijn

Pinot uit eigen polder? Bij wijnwinkel Bob kun je die vandaag nog scoren! Deze wijnwinkel is sinds kort gevestigd op de Eerste van der Helstraat en is gespecialiseerd in wijnen van eigen bodem. Met het initiatief willen de eigenaren de lokale wijnboeren steunen, en dat met succes want de lokale wijnen gaan heel hard! Like what you read? Maak dan snel kennis met de fantastische wijnen die ons land te bieden heeft!

 

DE GOUDEN TON – WILLEMSPARKWEG 158

Bron: Gouden Ton

Al sinds 1992 zit De Gouden Ton in Amsterdam Zuid. Dat ze ervaring hebben met wijnen valt te merken, want ze hebben voor iedere maaltijd wel een bijpassend wijntje. Geen tijd om langs te lopen? Bij De Gouden Ton kun je ook vanuit werk je wijn bestellen, dan worden ze gewoon bij je thuis afgeleverd. Momenteel zijn ze hier de wijnkelder aan het verbouwen, stay tuned voor nog meer wijngenot!

 

TON OVERMARS – HOOFDDORPPLEIN 11

De perfecte wijn vinden voor bij een speciale gelegenheid kan een behoorlijke klus zijn. Daarom laten we dat liever over aan de experts! Bij Ton Overmars aan het Hoofddorpplein weten ze je goed te adviseren op basis van jouw smaakvoorkeuren.

 

LE SALONARD – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 21

Le Salonard

Beeld: Le Salonard

Bij Le Salonard kun je voor een door jou gekozen prijs een leuk cadeaukistje laten maken. Dan vullen zij deze met uiteraard een mooie wijn en een aantal bijpassende kazen en delicatessen. Wanneer je al die druifsoorten zelf echt niet zo goed uit elkaar weet te halen, weten ze je hier uiteraard vriendelijk te adviseren!

 

VAN KRIMPEN – VAN HALSTSTRAAT 67

Van Krimpen

Beeld: Van Krimpen

In het hart van De Pijp vind je wijnhandel van Krimpen. Bij deze wijnspecialist hebben ze flessen van alle prijscategorieën, zo kun je zelf bepalen wat je over hebt voor een overheerlijke alcoholistische versnapering. Voor een avondje op de bank of voor een fles bij het diner ben je hier aan het juiste adres!

 

B.J. DE LOGIE – BEETHOVENSTRAAT 27

Beeld: B.J. de Logie

De prachtige lichte winkel zorgt voor een fijne winkelervaring bij deze ervaren wijnhandelaar! Overal waar je kijkt zie je bij B.J. De Logie wijn staan. Waar je zelf misschien een beetje verdwaald, weet het personeel gelukkig alles te vinden wat je zoekt. Zeg rood of wit met een prijsklasse en binnen no-time kun je genieten van een excellente wijn in jouw glas!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

Advertentie

>> vervolg artikel <<

 

GUSTO VINOS AMSTERDAM – STADIONWEG 147

Beeld: Gusto Wines

Bij Gusto Wines Amsterdam verkopen ze uitsluitend wijnen van lokale kleine wijnmakers van over de hele wereld! Hierdoor vind je altijd een speciale fles om iemand cadeau te doen. Gusto Wines geeft een aantal wijncursussen voor beginnende tot gevorderde fijnproevers, zodat je steeds beter leert wat je drinkt. Cheers to that!

 

WIJNHANDEL NAN – VALERIUSSTRAAT 88

Sinds december 2001 is NAN Wijnen gevestigd op de hoek van de Valeriusstraat. Daarvoor was NAN dertig jaar lang een zeer bekende delicatessenzaak in de Cornelis Schuytstraat. Kennis van wijn en eten staat hier dan ook hoog in het vaandel! Voor een advies op maat voor een gezellig verjaardagsdiner hoef je dan ook niet verder te kijken dan NAN.

 

WIJNHANDEL BÂTARD – KONINGINNEWEG 143

Beeld: Bâtard

Bij Wijnhandel Bâtard hebben ze een ontzettend groot assortiment aan verschillende soorten wijnen. Van oude dure wijnen, tot flessen voor een heel vriendelijk prijsje. Voor iedere gelegenheid kun je dan ook binnenstappen bij deze specialist. Laat je adviseren en voor elk gelegenheid heb jij een goede wijn!

 

PASTEUNING WINES & SPIRITS – WILLEMSPARKWEG 11

Pasteuning

Beeld: Pasteuning

Pasteuning staat bekend om haar ruime aanbod in wijnen. Met wel 50 (!) verschillende wijnhuizen uit 10 verschillende landen is er keuze genoeg. Veel restaurants en cafés kopen hier hun wijnen in, dus dan weet je vaak wel dat je goed zit. Loop rustig langs en kijk welke smaak het beste bij jou past.

 

WINE & ROSES

Beeld: Wine & Roses

Wie de winkel binnenloopt wordt altijd vriendelijk begroet door Bart! Hij is nu al een aantal jaar eigenaar van het bescheiden wijnzaakje aan de Van Woustraat. Wine & Roses heeft een ruime aanbod, waar je zeker een aantal pareltjes voor een vriendelijke prijs kunt scoren. De eigenaar denkt graag met je mee, zodat je altijd met overheerlijk fles naar buiten loopt!

 

FOR YOUR TASTE ONLY – MAASSTRAAT 118

For Your Taste Only

Beeld: For Your Taste Only

Nootjes, wijnen en heel veel kaas is het eerste wat je ziet als je For Your Taste Only instapt. Deze speciaalzaak is de eerste en enige 100% biologische wijn/kaas en delicatessen zaak van Nederland! Je hoeft zelf helemaal geen verstand te hebben van deze dingen, want het personeel weet echt wel waar ze het over hebben. Trek in een lekkere merlot? Zij helpen jou graag verder met bijpassende kazen en nootjes!

Santé!

 

Tekst: Bas Beekman, Jeffrey Struijk & Melda Kanatlarli