NORTVI: DUURZAME DESIGNKOFFERS VAN NEDERLANDSE BODEM

door | jun 1, 2024

De drie Amsterdamse ondernemers Max van Dam, Sebastiaan van Dam en Marijn van Roij willen met NORTVI de perceptie van reisbagage veranderen. Zij vinden dat kwaliteit en design hand in hand moeten gaan. “Reizen wordt een steeds groter onderdeel van onze leefstijl en daar hoort een koffer bij die niet alleen functioneel is, maar ook aansluit bij jouw waarden.” Met koffers die een leven lang meegaan, duurzaam geproduceerd zijn en er ook nog eens uitzien om door een ringetje te halen, hebben zij zich in vijf jaar tijd op de kaart weten te zetten als hét merk voor premium travel gear.

 

IT’S A LIFESTYLE

In Berlijn, waar ze alle drie ruime tijd hebben gewerkt en gewoond, merkten ze dat er al veel meer aandacht was voor reisbagage die niet alleen praktisch is, maar waar je ook goed mee voor de dag kan komen. “Een koffer werd vaak gezien als een noodzakelijkheid, niet als een mooie, stijlvolle aankoop. Dat is iets wat in andere landen, zoals Duitsland, al veel meer gevestigd is. Simpelweg omdat mensen er meer reizen, ook binnen het land zelf, en het daardoor een groter onderdeel van hun leefstijl is. Met NORTVI willen we, naast het maken van hoogwaardige producten, een premium merk neerzetten waarin de consument zich kan herkennen,” vertelt Max.

Nortvi
Advertentie
nortvi

NORTVI X TESS VAN ZALINGE
Het koffermerk weet met z’n strakke, esthetische design en aardse kleurenpalet niet alleen verscheidene design awards in de wacht te slepen, maar ook samenwerkingen aan te knopen met grote namen in de high fashion industrie. Zo stellen ze binnenkort een collectie samen met de Nederlandse modeontwerpster Tess van Zalinge, die dit jaar getoond wordt tijdens de Fashion Week in Kopenhagen en Amsterdam. “We gaan samen een collectie maken van de stoffen en materialen van onze koffers en tassen en organiseren tijdens de Fashion Week in Kopenhagen en Amsterdam een speciale show. Dat zelfs in die hoek, in het high fashion segment, mensen heel eager zijn om met ons samen te werken en couture te maken, geeft wel aan dat het gelukt is om bagage naar fashion te trekken,” zegt Max.

100% CIRCULAIR

Het design is niet het enige waar hun focus ligt, ook duurzaamheid zit diep in hun DNA verweven. “Voor ons is kwaliteit duurzaamheid. We maken een zeer hoogwaardig product dat we altijd kosteloos repareren met een levenslange garantie, omdat we zo overtuigd zijn van de kwaliteit. Dat doen we met zoveel mogelijk verantwoorde materialen, zoals het milieuvriendelijke polycarbonaat voor de buitenkant en gerecyclede waterflessen voor de binnenkant van de koffer. Daarnaast is onze collectie niet aan modetrends onderhevig, waardoor we geen overtollige voorraad hebben. Koffers die toch defect raken, worden volledig gerecycled in Nederlandse sociale werkplaatsen. Zo zijn we 100% circulair en afvalvrij,” verklaart Sebastiaan.

TOEKOMSTPLANNEN
Wat er verder nog op de verlanglijst staat? Een mooie, esthetic brand store in Berlijn natuurlijk! “We horen veel positieve geluiden over onze fysieke winkel in de Negen Straatjes en merken dat dit een hele fijne manier is om mensen kennis te laten maken met ons product. We hebben binnenkort al bezichtigingen gepland staan in Berlijn en hopen eind dit jaar de tweede brand store te openen. Daarnaast wordt dit jaar de collectie verder uitgebreid met onder andere een tassenlijn die naadloos aansluit op de koffers en twee nieuwe koffermodellen.” <

nortvi 3