OMA’S SOEP: HARTVERWARMEND EN VERBINDEND, OOK MET VALENTIJNSDAG

door | feb 7, 2024

Hoe een eenvoudig kopje soep deuren kan openen voor aandacht en waardevolle gesprekken. Oma’s Soep is een hartverwarmende organisatie met een missie om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Bij ‘Soep aan Huis dagen’ gaan vrijwilligers bij ouderen langs die eenzaam zijn en vaak niet in staat om de deur uit te gaan. Wat voor de vrijwilligers een kort gesprek van een halfuurtje is, kan voor een oudere voldoening voor een hele week betekenen. De stap is klein, maar de impact onwijs groot!

 

VALENTIJNSDAG

Ook met Valentijnsdag zet Oma’s Soep zich in voor de oudjes! Tijdens de speciale Valentijn-editie van de ‘Soep aan Huis dag’ worden koppels, die nog steeds genieten van de langdurige liefde, verrast met een attent presentje. Maar ook de ouderen die wat minder geluk hebben gehad in de liefde worden in het zonnetje gezet. Op Valentijnsdag wordt niemand vergeten en hoeft niemand alleen te zijn. Zo ook Opa Rogier!

Opa Rogier
Advertentie
Oma's Soep

TROUWE AMBASSADEUR

Woonachtig in hartje Oud-Zuid, is hij vanaf dag één trouwe ambassadeur van Oma’s Soep. Hij is niet alleen aanwezig bij elke activiteit, maar staat ook elke vrijdag te popelen om nieuwe vrijwilligers te verwelkomen waarmee hij al zijn levensverhalen kan delen. En dat zijn er nogal wat. Opa Rogier is een grote verhalenverteller en als je hem de kans geeft, kletst hij je de oren van het hoofd af met de meest bijzondere ervaringen. Bovendien heeft hij dankzij Oma’s Soep een heel nieuwe vriendengroep opgebouwd, wat is uitgegroeid tot een hechte gemeenschap van ouderen en vrijwilligers die samen een verschil maken in elkaars levens.

CHEEK TO CHEEK

Sinds kort heeft Opa Rogier een oogje op een mogelijk nieuwe liefde. “Het begint zeker interessant te worden. Het is nu nog niets, maar het heeft wel potentie! We hebben elkaar beter leren kennen toen we samen in de auto zaten tijdens een Oma’s Soep activiteit rond de jaarwisseling. Op een avond raakten onze wangen elkaar. Geen kus, maar cheek to cheek, zonder te dansen. Dat is iets wat ik tweeëntwintig jaar lang niet meer heb meegemaakt, sinds mijn laatste liefde. Dat was tevens ook de moeder van mijn kinderen waarmee ik twintig jaar lang samen ben geweest.”

 

LIEFDESADVIES VAN OPA ROGIER

Opa Rogier heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van langdurige relaties en deelt met liefde zijn waardevolle advies voor alle Zuid-bewoners: “Je moet aandacht blijven geven en elkaar de ruimte geven. Het is belangrijk dat je openstaat en dat zij de kans krijgt om haar eigen ding te doen en dat je daar ook geïnteresseerd in bent. Dat je de ander niet op de lip zit, behalve als je d’r zoent!”