OSO COUTURE: DE DROOM VAN IEDERE VROUW

door | feb 6, 2024

Achmed Oso weet als geen ander hoe hij vrouwen moet laten stralen. Met zijn verfijning, oog voor detail en jarenlange ervaring creëert hij de meest indrukwekkende couture. Van trouw- en avondjurken tot een op maat gemaakt pak. Als een van de weinige couturiers in Nederland beheerst Achmed alle facetten van het vak. In zijn boetiek en atelier aan de Beethovenstraat toont hij met trots een selectie van zijn ontwerpen, waar vrouwelijkheid, romantiek en tijdloze elegantie samenkomen.

 

VAN HUIS UIT MEEGEKREGEN
Achmed Oso groeit op in Syrië, te midden van een groot gezin, waar zijn moeder couture aan huis verkoopt. Het ambacht is hem met de paplepel ingegoten en hij heeft de fijne kneepjes al vanaf jonge leeftijd in de vingers. Op twintigjarige leeftijd verhuist Oso naar Nederland, waar hij relevante ervaring opdoet, verfijning creëert en zijn eigen signatuur ontwikkeld. Zowel op creatief als technisch vlak blinkt hij uit in het maken van couture voor vrouwen. Hierin kan hij de meeste creativiteit kwijt: het is heel persoonlijk en ieder lichaam is anders. “Het is de kunst om de materialen perfect op de silhouetten van het lichaam af te stemmen, zodat het letterlijk als gegoten zit. Daar zit een hele wereld achter.”

 

 

ter haar
Advertentie
Achmed Oso

SCHATKAMER AAN RIJKE STOFFEN EN MATERIALEN
Achmed werkt met de meeste luxe en exclusieve stoffen, die speciaal voor OSO Couture in Italië en Frankrijk worden gefabriceerd. “Een betere kwaliteit bestaat niet. Het is heel exclusief en er is slechts een beperkte hoeveelheid van, waardoor je geen overproductie hebt. Als je hier iets besteld, is het bijna altijd uniek.” Bij Oso moet ieder detail kloppen. Dat vergt jarenlange ervaring, talent en fingerspitzengefühl. “De binnenkant moet net zo mooi zijn als de buitenkant. Je werkt met hele dure materialen, daar moet je respectvol mee omgaan en de tijd voor nemen. Ik werk graag met de lijnen en patronen in een stof om de silhouetten van de vrouw naar voren te brengen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een ontwerp tijdloos is, zodat het over een paar jaar nog steeds mooi is.”

VAN SCHETS TOT DROOMJURK

Veel mensen weten hun weg naar OSO Couture te vinden voor speciale gelegenheden. “Onlangs hebben we vier generaties mogen kleden voor een bruiloft, dat was echt waanzinnig om te doen! Alle stadia van het vak doe ik zelf, van de eerste schets, het tekenen van de patronen en het uitzoeken van de stof, tot de laatste knoop en het passen met de klant. Dat hele proces, van A tot Z, vind ik ontzettend leuk om te doen.” Aan de hand van de collectie in de winkel of een persoonlijk moodboard kunnen mensen hun ideeën en stijl laten zien. “In combinatie met onze visie kom je samen tot een bepaalde richting. Vervolgens maken wij een proefmodel op katoen, zodat we de mal van het lichaam goed hebben en de klant precies weet hoe het eruit komt te zien. Daarna maken we het op maat. Om uiteindelijk te zien hoe bijzonder iemand zich in onze jurk voelt, dat is waar je het voor doet!”

ROOS EN ODETTE GEKLEED IN OSO COUTURE

Voor de VIP DAY van MASTERS EXPO mochten wij (Roos en Odette) proeven van de magie van couture. Roos: “Je maakt echt een transformatie door als je van je alledaagse kleding in een jurk van OSO wordt gehuld. Je gaat anders staan, voelt je zelfverzekerder en je ervaart letterlijk de luxe van de rijke materialen.” Iets wat niet onopgemerkt bleef tijdens het gala: het regende complimenten. Odette: “We voelden ons echt prinsessen en omdat het maatwerk betreft, zit het ook nog eens supercomfortabel. Het was een feest om een jurk van OSO Couture te mogen dragen!”

Heb jij binnenkort wat bijzonders op de planning staan waarvoor je nog op zoek bent naar een unieke en oogverblindend outfit? Loop binnen bij de prachtige winkel aan de Beethovenstraat en het team van OSO Couture helpt je graag verder.

 

Achmed Oso