PASEN IN ZUID

door | mrt 30, 2023

Het is bijna tijd om op zoek te gaan naar de verstopte eieren in de tuin en die chocolade paashaas aan te vallen die al een week naar je staart, maar vooral om tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar wat gaan we dit jaar doen met Pasen? Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rij gezet. Van de klassieke paasbrunch en eieren zoeken tot een Paasconcert. Enjoy! 

 

Lente
Voorjaarsparade Gelderlandplein

Voorjaarsparade | Gelderlandplein 

Om het Paasweekend goed te beginnen heeft het winkelcentrum Gelderlandplein een leuke activiteit op de planning! Op Goede vrijdag van 12:00-16:30 uur vindt de Voorjaarsparade plaats: een sfeervolle parade met mooie kostuums, danseressen, sfeervolle voorjaarsfloats en vrolijke muziek. Dansende bloemenmeisjes, bijtjes, bunnies en andere figuren, waaronder een paashaas, trekken deze gezellige dag door het winkelcentrum. 

 

Advertentie

Easter Sunday Brunch | Het Conservatorium Hotel 

Het Conservatorium Hotel gaat all the way met hun uitgebreide paasmenu voor een overheerlijke paasbrunch die plaatsvindt onder het glazen dak van de Brasserie. Dompel jezelf onder in een middag vol verrukkelijke gerechten, zoals de kreeftomelet of asperges met ei en sluit af met de beroemde desserttrolley, een droom voor iedere zoetekauw. Kortom: pure verwennerij tijdens je paasweekend, en dat mag zo nu en dan echt wel een keertje.

Easter Sunday Brunch Conservatorium Hotel
Pure Markt

Pure Markt | Amstelpark

Altijd een aanrader, de Pure Markt. In het Amstelpark kun je zondag van 11:00-18:00 uur met z’n allen struinen over de markt om de lekkerste gerechten te proeven en te genieten van live muziek en vooral van veel gezelligheid. Ook fijn als je wilt wandelen, maar even niet door de stad! Daarnaast is er in het Amstelpark genoeg te doen, van stadsboerderij en midgetgolf tot het Amsteltreintje en een grote speeltuin. 

 

Lunchen bij Restaurant Wils | Stadionplein 26

Je kent vast wel de restaurants met open keukens en de no-table restaurants die sinds de laatste jaren in opkomst zijn, waarbij je direct een kijkje in de keuken krijgt. Bij Wils gaat dat nog een stapje verder: de keuken is uitgestrekt over de hele lengte van het restaurant en er wordt op open vuur gekookt! Op eerste Paasdag serveren ze bij Wils een driegangen Paasbrunch. De eerste gang bestaat uit een tafel vol Wils Bakery Café specialiteiten  (zowel warm als koud) gevolgd door een hoofdgerecht in de sferen van traditionele paasgerechten en een dessert om te delen. 

 

Restaurant Wils
TOZI

TOZI | Koninginneweg 34

Op slechts een steenworp afstand van het groene Vondelpark geniet je na je wandeling van Italiaanse gezelligheid bij TOZI Amsterdam. Laat je verrassen door een gloednieuw lamsgerecht, de ‘scottadito’ in combinatie met de overheerlijke ‘papa al pomodoro’. Speciaal voor Pasen hebben ze de Tonnarelli met artisjokken en pecorino-kaas en een Paascocktail. 

 

 

Tulp Festival Amsterdam | Verschillende locaties

Ook dit voorjaar stuurt Tulp Festival Amsterdam je weer langs tientallen locaties in alle stadsdelen van Amsterdam. Ook in Zuid vind je op verschillende plekken de kuipen vol kleurrijke tulpen. In het Museum Quarter bijvoorbeeld staan de tulpen verspreid over de Van Baerlestraat, tussen Het Concertgebouw en de Vondelbrug, en in zijstraten van de Paulus Potterstraat en Hobbemastraat. Maar ook als vanouds in en rondom de vijver op het Museumplein. Later in april zullen er ook veel tulpen in de grond te bewonderen zijn in de tuin van het Rijksmuseum. Andere locaties in Zuid zijn onder meer het Vondelpark, Hilton Hotel, winkelcentrum Gelderlandplein, Botanische Tuin Zuidas, Prinses Irenestraat en last but not least Amsterdamse Bos.

 

Tulp Festival Amsterdam
Concertgebouw

Matthäus-Passion met Passie | Het Concertgebouw Amsterdam

Er is weinig zo fijn als een zaterdag- of zondagmiddag met de familie spenderen bij een concert. Geniet van de geliefde Bachs Matthäus- en Johannes-Passion in het Concertgebouw. De Matthäus-Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur. Bach bedacht voor zijn magnus opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. De verteller neemt je mee door het verhaal wat enerzijds intiem en dan weer overweldigend is.

 

 

Paasconcert Groot Omroepkoor: Te Deums van Bruckner en Pärt | Het Concertgebouw Amsterdam

Muziekliefhebbers nog even bij de les blijven: er vindt nog een concert plaats in het Concertgebouw, maar deze geheel in het teken van Pasen! In dit paasconcert zingt het Groot Omroepkoor twee van de mooiste koorwerken met als thema ‘Wij loven U, O God’. Dirigent Vasily Petrenko leidt het koor en orkest deze dag in Bruckner en Pärt.

 

Concertgebouw
Kersenbloesem Amsterdamse Bos

Bloesempark | Amsterdamse Bos 

Tot slot kan het je haast niet ontgaan zijn dat de kersenbloesem in het Amsterdamse Bos weer in volle bloei staat. In het Amsterdamse Bos vind je minstens 400 bloeiende kersenbomen die gegarandeerd een lach op je gezicht toveren én mooie kiekjes voor de socials opleveren. Volgens de Japanse traditie komen families en vrienden samen onder de bloeiende bomen voor een picknick om het begin van de lente te vieren, dus neem je picknickmand maar mee en geniet!