ROB’S REISCOLUMN: ARGENTINIË

door | apr 13, 2023

Argentinië, een droombestemming bij uitstek en het fijne is: er is voor ieder wat wilsVan de beste Argentijnse wijnen en de bruisende straten van Buenos Aires tot de spectaculaire watervallen van de Iguaçu en het ruige PatagoniëHieronder mijn persoonlijke favorieten en niettemissenhotspots op een rij!

1. Het levendige Buenos Airesmag je niet missen als je het mij vraagt! De hoofdstad van Argentinië zit bomvol historische bezienswaardigen, zoals de Obelisk, het Teatro Colon en de kleurrijke huizen in La Boca. Breng ook zeker een bezoekje aan San Antonio de Areco om volledig in de huid te kruipen van de gauchos’, de Argentijnse cowboys.

2. Absolute diner-tip in Buenos Aires: Don Julio. Het is één van ’s werelds beste restaurants en dat kan ik alleen maar beamen. De steak in combinatie met een bijpassende Malbec was een schot in de roos.

3. Salta is een prachtig gebied met bergen en adembenemende uitzichten. Vanuit hier kun je een mooi uitstapje maken naar de Quebrada de Humahuaca, een veelzijdig landschap vol met kleurrijke rotsformaties.

 

Rob's reiscolumn
Rob's reiscolumn

4. Argentië is the-place-to-be om uitzonderlijke wijnen te proeven. Een wijnproeverij mag dus niet ontbreken tijdens je roadtrip! Ik heb een excursie gemaakt door de Uco Valley in de welbekende regio Mendoza en ben alles te weten gekomen over de kwaliteitswijnen uit dit gebied.

5. Het ruige Patagonië is oogverblinded mooi. Met stijgijzers onder mijn schoenen heb ik een wandeling gemaakt langs de kust van Lago Argentino. Terwijl ik over het enorme ijsveld struinde, passeerde ik watervallen, beken, grotten en lagunes die allemaal gevormd zijn door de ijssmelt van de voortdurend bewegende gletsjer.

 

 

Advertentie

6. Voor wat wild-life moet je in Península Valdés zijn! Hier ben ik in de kajak gestapt en heb ik onder andere walvissen en zeeleeuwen gespot!

7. Mijn absolute hoogtepunt: de watervallen van de Iguaçu. Na een wandeling tussen de subtropische plantenwereld met tientallen vlinders en tropische vogels, heb je een prachtig uitzicht over de watervallen. Nog spectaculairder: de watervallen aanschouwen vanuit een helikopter! Dat was echt een unieke ervaring met een adembenemend uitzicht op de 275 watervallen omringd door groene jungle.

Rob's reiscolumn