ROB’S REISCOLUMN NIEUW-ZEELAND PART 1

20 jun 23

Rob's Reiscolumn: Nieuw-Zeeland part 1

Nieuw- Zeeland Part 1: highlights van het Noordereiland

Nieuw-Zeeland is misschien wel één van de meest diverse landen ter wereld. Naast een overweldigende natuur met uitgestrekte stranden, gletsjers, regenwouden en vulkanen heeft het een indrukwekkende Maori-cultuur. Het land is verdeeld in twee compleet verschillende eilanden. Mijn eerste stop: het Noordereiland

1. Auckland is voor velen één van de eerste bestemmingen in Nieuw-Zeeland. En het leuke is dat je voor de natuur deze stad niet eens uit hoeft! Breng in de ochtend een bezoekje aan de slapende vulkaan Mount Eden, waar je rondom de krater kunt lopen. Vanaf hier heb je ook een fantastisch uitzicht over de stad.

 

2. Next on the list: Bay of Islands. Ik maakte onder andere een cruise naar de beroemde rotsformatie Hole in the Rock. Grote kans dat je onderweg dolfijnen en walvissen tegenkomt, dus let goed op! Een bijzondere plek om te overnachten in deze regio is bij Kauri Cliffs. Hier slaap je in een lodge meteen fenomenaal uitzicht over de Stille Oceaan..

 

3. Rotorua staat ongetwijfeld op je travel bucketlist. Dit dorp is een geothermisch hoogstandje met verschillende warmwaterbronnen, geisers en zwavelpoelen. Ook kun je hier een kijkje nemen in de eeuwenoude Maori-cultuur. Volg één van de ceremoniële dansen of concerten en proef de typische Maori Hangi: een authentieke maaltijd die onder de grond wordt gestoofd.

 

Advertentie
Rob's Reiscolumn Nieuw-Zeeland part 1. Rotorua

4. In het Tongariro National Park heb ik mijn meest memorabele hike ooit gemaakt: de Tongariro Alphine Crossing. Tijdens deze 20-kilometer lange wandeling beklim je een 2-kilometer hoge vulkaan. Op het hoogste punt vind je de Red Crater, waar de grond letterlijk uit elkaar gescheurd lijkt te zijn. Je wordt tijdens deze hike geconfronteerd met de kracht van Moeder Natuur en getrakteerd op een legendarisch uitzicht op vulkanen en smaragdgroene meren.

 

5. Mijn laatste stop op het Noordereiland was de hoofdstad Wellington, waar je sowieso langskomt op weg naar het zuiden. Hier vind je onder andere het Te Papa Museum, het nationale museum waar je werkelijk alles te weten komt over Nieuw-Zeeland. Ook zeker een bezoekje waard: de hippe wijk Cuba Street, waar je mooie winkels en lekkere restaurants vindt

 

Rob's Reiscolumn highlights van het Noordereiland. Tongariro National Par

De wereld rondvliegen om de mooiste bestemmingen te ontdekken en dit met andere mensen te delen is de grote passie van columnist en reisspecialist Rob van Helvoort. Van deze passie heeft hij zijn werk gemaakt en daardoor brengt hij bijna net zoveel tijd door buiten Nederland als op kantoor. In Rob’s Reiscolumns neemt hij ons mee over de wereld.