ROB’S REISCOLUMN: LETTERLIJKE HOOGTEPUNTEN IN PERU

door | jul 1, 2024

Peru stond al jaren op mijn bucketlist. Deze bestemming is enorm divers en qua reisperiode vrijwel het hele jaar geschikt. Naast het bekende Machu Picchu, vind je in dit land woestijnlandschappen, ontzettend hoge bergen, koloniale steden, de Amazone en gletsjermeren.

Na aankomst in de stad Lima reisde ik naar Huacachina. Deze te gekke oasestad, omringd door immense zandduinen, is de ideale plek voor toffe activiteiten. Met hoge snelheid cross je over de duinen van de woestijn. Klim rond 17.00 uur de hoge zandduinen op voor een prachtige zonsondergang die later op de avond verandert in een schitterende sterrenhemel.

Vervolgens verbleef ik twee dagen in Arequipa om te wennen aan de hoogte, voordat ik mijn reis vervolgde naar Colca Canyon. Om te hiken in deze op één na diepste canyon ter wereld is enige basisconditie vereist. Je daalt of stijgt gemakkelijk meer dan 1000 meter op een dag. Bezoek het Cruz del Condor viewpoint om gigantische condors te spotten; dit is één van de beste plekken ter wereld om de reusachtige vogels met een spanwijdte van wel drie meter te bewonderen!

 

peru
Advertentie
Overnachten in een pod

Good to know: Vanwege de enorme hoogteverschillen in Peru is een goede planning een must, anders kun je last krijgen van hoogteziekte.

 

Cuzco is de ideale uitvalsbasis om naar het wereldwonder Machu Picchu te gaan. Vanuit Ollantaytambo reis je gemakkelijk per trein naar Aguas Calientes, terwijl je van de prachtige omgeving geniet. De Machu Picchu met zonsopkomst bezoeken is echt magisch, de keerzijde is alleen dat de kans op mist in de ochtend erg groot is.

Tip: Overnacht bij Starlodge Adventure Suites, waarbij je in een glazen pod op honderden meters boven de grond hangt.

Nabij Puerto Maldonado ligt het Tambopata National Reserve, de toegangspoort tot de Amazone. Ben je sportief ingesteld zoals ik, dan raad ik aan om een kajaktocht naar Monkey Island te maken. Tijdens deze drie dagen in de jungle heb ik kapucijnapen, toekans, kaaimannen, doodshoofdapen, capibara’s, luiaards en veel bijzondere vogels gespot – superindrukwekkend!