ROB’S REISCOLUMN: ROADTRIPPEN LANGS DE WESTCOAST

door | mrt 22, 2023

Bij velen staat die op de bucketlist: een roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten. Ik keek er enorm naar uit om deze reis te maken en alle bezienswaardigheden en ervaringen te beleven. Tijdens mijn reis heb ik San Francisco, Napa Valley, Yosemite Park en Santa Monica bezocht.

San Francisco, een stad met een rijke geschiedenis en een uniek karakter. Hét icoon van de stad is natuurlijk de Golden Gate Bridge. Vanaf hier heb jeeen overweldigend uitzicht op de baai. Maar ook het Golden Gate Parkis een aanrader. Dit park heeft verschillende mooie tuinen, meren, podia en je kunt er werkelijk van alles doen. Zo kun je onder andere een wandeling maken door het Conservatory of Flowers, een glazen kas met meer dan 2.000 soorten planten en kleurrijke bloemen. Als restauranttip raad ik North Beachaan, die bekend staat om zijn Italiaanse keuken. 

 

Rob's reiscolumn
Rob's reiscolumn

Vanuit hier ging de roadtrip verder naar de wijnstreek Napa Valley. Hier proef je de beste wijnen van Californië en misschien wel van de hele VSMet een prachtig uitzicht op de wijngaarden geniet je hier van een diner met lokale producten. Mocht je hier willen overnachten, ga dan naar het Embassy Suites Napa Valley. Hier stond tevens vroeg in de ochtend een ballonvaart met zonsopgang op de planning. Echt een toffe ervaring en het geeft je werkelijk een indrukwekkend uitzicht op de wijnvelden. 

 

Advertentie

Mijn reis vervolgde naar Yosemite National Park. Het is een van de meest bezochte nationale parken in de Verenigde Staten en wordt beschouwd als een werelderfgoed door UNESCO. Naast talloze indrukwekkende bergen, geweldige natuur en prachtige watervallen vind je hier ook beren, herten en coyotes. Tijdens mijn wandeling kwam ik langs twee van de meest populaire attracties: de Yosemite Fallsen de Half Dome. Mocht je net als ik een natuurliefhebber zijn, dan mag je deze plek echt niet overslaan tijdens jouw trip.

Rob's reiscolumn
Rob's reiscolumn

Ik eindigde in het levendige Santa Monica, net boven Los Angeles. De stad barst van de lekkere restaurantjes en exclusieve boetieks. De heerlijke wandelingen langs het strand maken Santa Monica een echte aanrader. Uiteraard ben ik ook nog even naar beroemde stops zoals Hollywood en Sunset Boulevard in het nabij gelegen Los Angeles gegaan, want die iconische plekken mag je natuurlijk niet missen!