BUITEN DE GEBAANDE PADEN IN THAILAND

door | jun 1, 2024

Thailand is populair onder de reizigers en dat is niet voor niets. Deze veelzijdige bestemming barst van de bruisende steden, tempelcomplexen, regenwouden en hagelwitte stranden. Dit keer neem ik je mee naar de verborgen pareltjes van het land.

 

SUKHOTHAI: TEMPELS & PLATTELAND

Bakermat van de Thaise cultuur en een gebied waar de beste rijst vandaan komt; Suk- hothai is perfect om een paar dagen te vertoeven. Verken de verschillende dorpjes en het platteland met uitgestrekte rijstvelden. In het Kamphaeng Phet Historical Park fiets je zo van de ene naar de andere tempel en kom je langs ruïnes van paleizen, stoepa’s en indrukwekkende Boeddhabeelden.

INDRUKWEKKENDE NATUUR
Als je net als ik een natuurliefhebber bent, dan is Thailand met meer dan honderd Natio- nale Parken een waar paradijs. Van het spotten van wilde dieren en snorkelen tussen de tropische vissen tot kajakken langs torenhoge kliffen en het beklimmen van de Sticky Bua Thong watervallen. Parken als Kaeng Krachan (de grootste van Thailand) of Salawin National Park zijn onbekende parken waar het prachtig is om te wandelen. Insider tip: bezoek Kui Buri National Park om met rangers in een pick-up truck op zoek te gaan naar wilde olifanten!

thailand
Advertentie
Koh mak

MAAK KENNIS MET HET LAND

Om een kijkje te nemen in het Thaise boerenleven heb ik in Sukhothai bij een lokale boerderij meegeholpen met het oogsten van de rijst. Naast dat rijst het hoofdingre- diënt is van de meeste maaltijden, wordt er ook rijst-whisky van gemaakt. Bij de Lao Khao distilleerderij ontdek je niet alleen het fascinerende proces achter dit populaire drankje, maar krijg je ook de kans om het zelf te proeven. Diner tip: in het noordelijke stadje Nan geniet je van een heerlijk diner in een paleis, in het oude Nan Koninkrijk.

 

DE STRANDEN VAN KOH MAK
Een heerlijke afsluiter van een rondreis door Thailand is Koh Mak. Dit is misschien wel het meest bijzondere tropische eiland; de bewoners hebben namelijk onderling afgesproken het unieke en rustige karakter op dit eiland te behouden. Naast dat het dé ideale plek is om te relaxen, kajak je in een halfuurtje naar Koh Kham, de perfecte plek om te snorkelen. Voor heerlijke cocktails met zonsondergang ga je ’s avonds naar Banana Sunset.