ROB’S REISCOLUMN – JAPAN: EEN REIS DOOR DE TIJD

door | feb 6, 2024

Het land waar eeuwenoude tradities en hypermoderne innovaties samenkomen: Japan is één van de meest unieke bestemmingen die ik heb bezocht. Het land staat met name bekend om de traditionele theehuizen en stadslandschappen, maar kent nog veel meer verborgen parels die ik graag met jullie deel.

 

Het bergdorpje Hakone
Niet ver van Tokio ligt Hakone, een fijne uitvalsbasis om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Een plek bekend om zijn warmwaterbronnen en bijzondere landschappen vanwege de vulkanische activiteit. Mijn insider tip: ga hierheen bij mooi weer om te genieten van een prachtige hike en het schitterende uitzicht op de Mount Fuji.

 

ter haar
Advertentie
japan

Kijkje in de cultuur
Bewonder boeddhistische tempels en maak kennis met de eeuwenoude rituelen van Japan, zoals de serene theeceremonie. Het meest bijzonder vond ik een overnachting in een ryokan. Deze traditionele Japanse accommodatie staat in het teken van ontspanning, rust, traditie en lekker eten. Voor lekker eten is een bezoek aan de culinaire stad Osaka trouwens een echte must.

Modern Japan
Japan is één van de meest ontwikkelde landen van Azië. Niet alleen in moderne steden als Tokio zie je dit goed terug, maar ook in het (openbaar) vervoer. Zo ben je binnen no time op je volgende bestemming met de hogesnelheidstrein, ook wel bullet train genoemd, die maar liefst 300 km/u gaat. Japan heeft niet alleen ultramodern vervoer, maar ook unieke architectuur en technologie.

Japanse Alpen en kersenbloesem 
Als je een echte natuurliefhebber bent is een bezoek aan de Japanse Alpen een waar paradijs. Deze indrukwekkende berglandschappen zijn ideaal voor wandelingen, maar ook om te skiën! Mocht je in het voorjaar naar Japan gaan, laat je dan verrassen door een zee van roze kersenbloesem die in bloei staat. Naar mijn mening is dit de beste (en mooiste) reistijd voor Japan, want deze prachtige roze gekleurde bomen zijn echt een magische gewaarwording!