VINTAGE SHOPPEN IN AMSTERDAM-ZUID

door | nov 11, 2020

One man’s trash is another man’s treasure, nietwaar? Om die reden delen wij vandaag een aantal verrassende vintage winkels in Zuid met jou. De Amsterdamse Pijp is natuurlijk the place to be voor vintage liefhebbers maar vergis je niet! Ook in Oud-Zuid en in de Rivierenbuurt zitten een aantal pareltjes. Is vintage het nieuwe nieuw? Ontdek het hier!

 

MARBLES VINTAGE – FERDINAND BOLSTRAAT 28

Marbles Vintage is een waar begrip in Amsterdam! Deze geweldige vintage winkel heeft drie vestigingen in onze stad, waarvan eentje midden in De Pijp. In de winkel aan de Ferdinand Bolstraat vind je alles waar je in een vintage winkel maar naar op zoek bent: (leren) jasjes, jurkjes, rokjes, old school Levi’s, gebreide truien, bijzonder geprinte blousejes en een enorme collectie aan toffe laarzen. Voorafgaand aan je bezoek even checken wat ze allemaal hebben? Dát kan op Instagram!

 

Quinnies
Advertentie
Bali Brunch

 

 

 

KILO SHOP – ALBERT CUYPSTRAAT 100

Bij de Kiloshop aan de Albert Cuypstraat vind je áltijd verrassende items en het leuke is: je betaalt niet per piece maar per kilo! Een superleuk concept waarbij je wordt aangemoedigd lekker veel items uit te zoeken en jouw garderobe optimaal aan te vullen. Find, weigh, wear!

MOOI – SCHELDESTRAAT 58

Dameskleding uit het hogere segment, maar ook kleding voor heren én kinderen: dát zie je niet heel vaak onder één dak. Maar wel bij MOOI in de gezellige Scheldestraat! Deze leuke vintage winkel in de Rivierenbuurt is overigens ook the place to be om je eigen kleding een tweede kans te gunnen. You give some, you get some!

PENNY LANE – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 11 C

Bij Penny Lane aan de Eerste van der Helststraat zul je als vintageliefhebber helemaal op je plek zijn. Penny Lane verkoopt pareltjes van grote merken als Prada, Woolrich en Gucci maar je kunt er ook terecht voor unieke designs van wat kleinere labels. Naast dat je hier prachtige items kunt scoren, zit Penny Lane in een geweldig pand. Zeker een bezoekje waard!

 

INDIANAWEG – EERSTE JAN STEENSTRAAT 81

Indianaweg zit op maar liefst twee plekken in Amsterdam! De vestiging in Zuid zit aan de Eerste Jan Steenstraat. Het hippe Indianaweg is opgericht door twee zussen met een ‘lichte’ verzameltic. En dát is terug te zien in het bijzondere assortiment! Je vindt er een geweldige collectie aan vintage en nieuw. Kleding, meubeltjes, planten en cosmetica: net een mini warenhuis! Enthousiast geworden? Bekijk het assortiment op de website.

 

 

 

 

MOOI - SCHELDESTRAAT 58
ByDanie

THRIFT SHOP AMSTERDAM – ALBERT CUYPSTRAAT 187

Thriftshop is een verborgen schat in de levendige Albert Cuypstraat. Naast in de prachtige winkel, kun je ook online bij Thriftshop shoppen. Deze winkel is naar eigen zeggen not your ordinary vintage store. Klinkt interessant, nietwaar? Go girls! Ontdek het zelf.

 

BYDANIE DESIGNER VINTAGE STORE – CORNELIS SCHUYTSTRAAT 45

We all love Danie! Bij deze leuke boho shop in Oud-Zuid zijn áltijd items te vinden waarmee je jouw look in één handomdraai compleet maakt. Je weet wel: je vindt er nét even die extra waar je naar op zoek was! Check het Instagramaccount BYDANIE voor alle toffe items die je bij deze vintage winkel kunt vinden.

 

Zo: c’est ça! Aan welke vintage winkel ga jij als eerst een bezoekje brengen?