DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND APRIL

door | apr 8, 2024

In de maand maart is er weer genoeg te beleven in Amsterdam-Zuid. Wij hebben alle highlights voor je op een rijtje gezet: van het Tulpenfestival tot het Oranjebloesem Festival.  Bij Zuid.nl vind je altijd de leukste activiteiten om te doen. 

 

1 t/m 30 april
TULP FESTIVAL AMSTERDAM – Diverse locaties
Tulp Festival fleurt jaarlijks gedurende de hele maand april het Amsterdamse straatbeeld op en stuurt je op ontdekkingsreis langs tientallen locaties met honderdduizenden tulpen. Met drijvende tulpen in het Vondelpark en een mini-expo in het Amsterdam Museum wordt deze tiende editie groots gevierd. Ontdek de kleurrijke tulpen op meer dan 65 locaties en laat je inspireren door de bloeiende pracht van de stad.

4 april
PRIKKELARME BEZOEKUREN – Stedelijk Museum
Voor je rust ga je vaak niet naar een museum. Toch is dit de uitgelezen kans om op je gemak en in alle kalmte door het Stedelijk Museum Amsterdam te dwalen. Tijdens de prikkelarme uren zijn er maar weinig mensen aanwezig en worden kunstwerken met fel licht of geluid uitgeschakeld. Rondleidingen zijn beschikbaar voor maximaal 5 personen en er is een speciale rustruimte. Hoe heerlijk is dat?

 

tulpen
Advertentie
Adele project

8 april
TRIBUTE TO ADELE – THE LAS VEGAS SHOW  – Het Concertgebouw
The Adele Project brengt een ode aan het verbluffende repertoire van Adele in The Las Vegas Show. Met een zevenkoppige liveband en de Nederlandse zangeres Jolanda Knecht komt Adele’s muziek tot leven in Amsterdam-Zuid.

14 april
PURE MARKT – Amstelpark
De Pure Markt is de perfecte familieactiviteit! Struin langs de kraampjes van de ambachtelijke ondernemers en ontdek de verschillende lekkernijen die deze markt te bieden heeft. Je kunt er je boodschappen doen, maar ook fijn zitten op de lange slingerbank om heerlijk te genieten van een burger, oester of een homemade taartje.

21 april
MUSEUM MARKET – Museumplein
Gek op kunst en design? Dan is Museum Market helemaal wat voor jou! Elke derde zondag van de maand bieden kunstenaars, ontwerpers en andere creatievelingen hun unieke producten aan en kun je genieten van een hapje en een drankje.

21 april
BOATHOUSE GAMES – Amstel Boathouse
Kom iedere laatste zondag van de maand langs bij Amstel Boathouse voor de Boathouse Games: een gezellige zondagmiddag vol binnen- en buitenspellen. Speel een potje jeu de boules, ga suppen en maak je vrienden in met diverse bordspellen, terwijl je geniet van een speciaal biertje en smakelijke lunchgerechten. Vooraf reserveren voor jeu de boules wordt aanbevolen.

27 april
Oranjebloesem Festival 2024 – Olympisch Stadion
Oranjebloesem is terug! Vergeet het koekhappen en de rommelmarkten; verzamel je team op de middenstip voor een koninklijk techno spektakel in het Olympisch Stadion. Na het onvergetelijke succes van vorig jaar belooft het dit jaar nóg meer knalplezier op deze grootse oranjeviering. Verwacht 30.000 enthousiaste bezoekers uit alle hoeken van het land op deze nationale feestdag!

JAPANSE KERSENBLOESEM  – Diverse locaties

De kerstbloesem staat weer volop in de bloei: het officiële startschot van de lente! De kersenbloesem is op meerdere plekken in Zuid te bewonderen, maar het bloesempark in het Amsterdamse Bos met maar liefst vierhonderd kersenbomen is misschien wel de meest magische plek.

boathouse