ZOMERS DINEREN AAN HET WATER BIJ CEDARS

door | jun 25, 2025

Een zonnig terras aan het water, waar je moeiteloos urenlang blijft hangen van lunch tot laat diner: daarvoor moet je bij Cedars zijn. Gelegen aan de rand van Zuid, vlak bij de Heemstedestraat, is dit restaurant een oase van rust en smaak – met een van de mooiste terrassen van Amsterdam.

 

DE LIBANESE TAFEL: VERFIJND, VERS EN OM TE DELEN
Cedars serveert verfijnde gerechten uit de Libanese keuken, die draait om versheid, balans en vooral: samen eten. Denk aan kleurrijke mazza (koude en warme voorgerechten) zoals romige hummus, knapperige bloemkool met specerijen of gegrilde kippenvleugels van de houtskoolgrill. Ideaal om samen te proeven en te delen – of je nu komt met vrienden, familie of collega’s.
 

TERRAS MET ZON, COMFORT EN EEN UNIEK UITZICHT
Bij mooi weer is het terras van Cedars the place to be. Gelegen aan het water en uitgerust met terrasverwarming en windafscherming, is het zelfs op frisse lentedagen aangenaam vertoeven. Voeg daar een goed glas wijn aan toe en het is duidelijk: dit is een plek om te blijven hangen. Bovendien is er een privéparking beschikbaar – een zeldzaamheid in Amsterdam en ideaal voor wie ontspannen wil aankomen.

Miluska
miluska

ZOMERSE SPECIALS EN FAVORIETEN VAN HET HUIS
Dit voorjaar vind je weer een aantal verrassende seizoensgerechten op de kaart. Zoals de Badenjan – gegrilde aubergine met vijgen en basilicum – of de Bas Albahri, een smakelijke zeebaarsfilet met spinazie, amandelcrème en kashmiri chili. Ook de Kredes Baklava is een aanrader: grote gamba’s in knapperig baklavadeeg met pistache en suikerwater. Daarbij drink je een frisse Libanese wijn, of een cocktail als de Mr-Elias: vodka, perziklikeur, limoen en tonic. Elias, eigenaar van Cedars, zweert zelf bij gerechten als de Tabouleh – een friszure salade van peterselie en bulghur – of de Mouhamara, met zongedroogde pepers, ui en walnoot. Eenvoud met karakter.

 

Voor wie op zoek is naar zon, smaak en gastvrijheid, is Cedars dé plek. Hier kom je niet alleen om te eten, maar om even op adem te komen – en misschien zelfs een take-away mee te nemen, voor een tweede dag genieten.

Advertentie
Gelderlandplein Magazine