ZUID’S TROUWE VIERVOETER: BLUE

door | jul 8, 2024

De Britse Langhaar Blue (7) is een echte madame: soms werpt ze een arrogante blik, maar eigenlijk is ze poeslief. Elke ochtend maakt ze haar baasje Mimi, eigenaresse van het sieradenmerk MIMI ET TOI, vrolijk wakker. Blue is niet zomaar een poes; ze is Mimi’s oogappel.

 

PASSEND BIJ HET INTERIEUR
“Ik woon in een jaren ’30 huis in de Rivierenbuurt, maar helaas hebben we hier vaak last van muizen. Omdat ik ontzettend veel van dieren hou, besloot ik een poes te nemen. Op Marktplaats zag ik een advertentie van Blue en dacht meteen: die past perfect bij mijn interieur, haha! Mijn moeder heeft haar opgehaald, want ik zat zelf op Bali. Het was heerlijk thuiskomen, want diezelfde dag brachten mijn ouders Blue naar me toe. Ze hebben zelf een Labradoodle genaamd Billie, en Blue kan het heel goed met haar vinden. Ze zijn zelfs even oud.”

MADAME-BLUE
“Hoewel ik allergisch ben voor honden en poezen geldt dat niet voor Blue. Ik was op zoek naar een hypoallergene poes en zo kwam ik uit bij Blue. Veel mensen denken dat je allergisch bent voor het haar, maar het gaat eigenlijk om de huid. Blue is een echt dametje, ik noem haar ook wel madame-Blue, omdat ze er altijd zo charmant bijzit. Ze is stout, grappig en erg ondeugend. Ze springt over alles heen en kruipt in doosjes. Ik ben echt verliefd op haar! Ze heeft wat eigenaardige trekjes, zoals het likken van mensenharen. Vooral het haar van mijn stiefvader likt ze graag, haha! Ik ben ontzettend bang dat Blue gestolen wordt, want het is een erg gewild ras. Daarom mag ze niet alleen op het balkon. Ik heb weleens geprobeerd om haar aan een riempje mee naar buiten te nemen, maar dat vond ze niet fijn.”

 

 

 

Zuid's Trouwe Viervoeter: Blue
Advertentie
Blue

GELUKKIG HUISHOUDEN
“Mijn zoon Mick (17) woont nog thuis, maar leidt al grotendeels zijn eigen leven. Desondanks geeft het een fijn gevoel dat ik echt thuiskom voor Blue en dat er altijd iemand op me wacht. Mick is ook dol op haar en haar aanwezigheid brengt echt warmte in ons gezin. In de ochtend word ik gewekt door haar, dan komt ze gezellig met me knuffelen op bed. De hond Billie is er ook regelmatig, dus dat maakt het extra gezellig, dan zijn we met zijn viertjes. Blue en Billie zijn vanaf dag één maatjes, wat bijzonder is, aangezien honden en poezen niet altijd goed samengaan. Ze geven elkaar kusjes en liggen soms naast elkaar.”

SLOOPKOGEL
“Blue is een echte druktemaker. Elke dag komt ze wel met iets geks op de proppen. Met kerst verstopt ze zich in de kerstboom en andere keren kunnen we haar niet vinden omdat ze in een kastje is gekropen. Ze heeft zelfs al eens een vaas en een prachtige handgemaakte schaal van mijn moeder omvergeworpen. Ondanks dat ze soms een slopertje is, hou ik ontzettend veel van haar. Wanneer ze een duif op het balkon ziet, begint ze ermee te ‘praten’ door rare geluiden te maken. Tegen een uur of tien ’s avonds krijgt ze haar ‘gekke momentje’; dan begint ze vrolijk te springen en een soort rare dans uit te voeren, waarbij ze over alle stoelen heen springt. En als ik ’s ochtends naar het toilet ga, staat ze geduldig voor de deur te wachten en tikt ze met haar pootjes totdat ik naar buiten kom. Blue’s aanwezigheid maakt ons huis compleet; zonder haar zou het hier een stuk minder levendig zijn!”