ZUID’S TROUWE VIERVOETER: PACHA

door | mrt 1, 2024

Als er één duo is dat opvalt tussen de drukte van
de P.C. Hooftstraat en de gezelligheid van de Vondelparkterrassen, dan is het Cheyenne met haar Shih Tzu Pacha (14) wel. Samen verkennen ze de straten van Zuid in Cheyenne’s CityCar, maar hun avonturen beperken zich niet alleen tot de stad: Pacha woont half in Amsterdam, half op Ibiza.

OP SLAG VERLIEFD

“Ik was negen jaar oud en wilde zó graag een hond, maar van mijn moeder mocht dat niet. Toch gingen we een keer naar een hondje kijken die ik online had gezien, het was een mix tussen een Shih Tzu en een Maltezer. Van tevoren gaf mijn moeder aan dat we

alleen zouden kijken. We reden naar België, waar we Pacha voor het eerst gingen zien. Mijn moeder was degene die direct riep: ‘Ja, we nemen haar!”

GEEN TYPISCHE HOND

“Pacha, overigens niét vernoemd naar Club Pacha op Ibiza, gedraagt zich niet als een typische hond. Ze houdt van gezelligheid, samen knuffelen op de bank en mensen kijken op het terras, alles waar ik óók gek op ben. Pacha en ik hebben veel gemeen. Ze doet lekker waar ze zelf zin in heeft en zo ben ik ook. Ze is rustig, maar ook eigenwijs. Stiekem is ze wel een diva. Als het bijvoorbeeld regent tijdens het wandelen, doet ze snel haar behoefte en wil ze weer gauw naar binnen, lekker droog. als ik verdrietig ben, dan is ze er voor mij. Ze voelt dat. Ze is echt mijn maatje, mijn beste vriendin.”

GROTE VERANTWOORDELIJKHEID

“Al op jonge leeftijd had ik veel verantwoordelijkheid voor Pacha. Ik heb de eerste twaalf jaar van haar leven voor d’r gezorgd, toen ik nog thuis woonde. Inmiddels ben ik naar Amsterdam verhuisd. Het eerste jaar van mijn studie heeft ze daarom bij mijn moeder gewoond. Zowel in Maastricht als op Ibiza, waar mijn moeder grotendeels woont. Nu woont ze gelukkig weer bij mij en ik koester ieder moment, vooral omdat ze nu ook al zo oud is.”

 

 

Pacha
Advertentie
Hond

TOUREN DOOR ZUID
“Ik studeer in de Jan Luijkenstraat, achter de P.C. Hooft, nabij het Vondelpark. Pacha brengt ook vaak de lessen met me door. Mijn docenten en klasgenoten zijn dol op haar en omdat ze een klein hondje is, zien ze het door de vingers. Sinds kort heb ik een CityCar en touren we samen door Zuid. Na school, als we willen ontspannen, drinken we gezellig een koffietje bij The Coffee District, daar krijgt ze dan ook een lekker hondenkoekje.”

EILAND-HONDJE

“Binnenkort ga ik een maand naar Tokio voor mijn studie en dan gaat Pacha weer naar mijn moeder, op Ibiza. Ze vliegt regelmatig tussen Amsterdam en Ibiza op en neer. Op één van die vluchten raakte ik haar zelfs een keer kwijt. Ik had haar in een hondentas onder de stoel gedaan, maar plotseling voelde ik haar niet meer. Tot mijn opluchting bleek ze gewoon bij mijn voeten rond te lopen. Op Ibiza leidt Pacha een heerlijk leven. Ze brengt haar dagen door op het strand, genietend van de zon en het zand. Zodra ze op het strand is, rent ze vol enthousiasme rond en geniet ze van haar vrijheid. Ze is nog springlevend, ondanks haar leeftijd!”