ZUID’S TROUWE VIERVOETER: MILKY & MARVEL

door | feb 8, 2024

In het hart van Oud-Zuid, op de derde verdieping van de Beethovenstraat, woont Stephanie Terwey- Pront samen met Milky (3) en Marvel (4). Twee levendige West Highland White Terriërs, beter bekend als whisky hondjes. Deze stevige honden met pit lijken aan de buitenkant als twee druppels water, maar vanbinnen hebben ze totaal verschillende persoonlijkheden.

HONDEN MET KARAKTER
“Milky en Marvel zijn broer en zus, met een jaar leeftijdsverschil. In mijn jeugd hadden we al een Westie, en ik wilde graag weer zo’n klein hondje omdat ik op de derde verdieping woon. Maar ik zocht wel naar een hond met karakter, geen schoothondjes die je in een tas kunt stoppen. Deze Terriërs zijn stevig en hebben pit. Ik wilde een hond die niet alleen schattig is, maar ook kan rennen en genieten van wandelingen in het bos.”

‘TERROR TINA’
“De twee zijn niet gelijktijdig in mijn leven gekomen. Milky voegde zich een jaar later bij mijn huishouden. Marvel kwam als eerst, maar ik vond het eigenlijk zielig dat hij alleen was. Achteraf gezien is Marvel niet zo’n fan van Milky. Het romantische beeld dat ik had, klopt niet helemaal. Marvel is kalm en lief, erg aanhankelijk en zit graag op schoot. Milky is juist levendig en wild, maar ook lief en aanwezig. In het begin noemden we haar ‘Terror Tina’. Marvel ligt het liefst de hele dag, terwijl Milky van actie houdt. Ik had niet verwacht dat ze zulke verschillende karakters zouden hebben. In het begin dacht ik bij Milky: waar ben ik aan begonnen?”

HOND
Advertentie
honden

RELAXT VS ACTIEF
“Marvel is buitengewoon lief en zachtaardig, hij voelt het echt feilloos aan als je verdrietig bent. Toen mijn moeder Alzheimer had, week hij niet van haar zijde en bij het overlijden van mijn schoonmoeder kroop Marvel bijna in je. Dan voelt hij echt met je mee. In hun eigen kamertje slapen ze in een bench. Wanneer ik de deur opendoe, komt Milky enthousiast naar buiten en is ze direct aanwezig en energiek, terwijl Marvel nog wat opstartproblemen heeft. Ik zie opmerkelijk veel gelijkenissen tussen Marvel en mijn zoon. Ze zijn beiden relaxt en zelden gestrest. Aan de andere kant vertoont Milky meer kenmerken van mijn man: direct, actief en alert.”

HONDENVRIENDEN
“In het park kent iedereen elkaar. Elke ochtend loop ik al om kwart over zeven in het Beatrixpark, en dan zie je altijd dezelfde honden en hun baasjes. Je bouwt daar echt ‘hondenvrienden’ op. Eens liep ik met slechts één van de honden en raakte iedereen in paniek: ‘Is er iets met de andere?’. Het geeft een bijzondere sfeer. Die gezelligheid vond ik ook in Parijs. Overal waar ik kwam, werd iedereen verliefd op mijn honden. We gingen Lafayette binnen, en alle verkopers maakten foto’s van ze. Dat komt ook doordat het twee identieke hondjes zijn, altijd met schattige strikjes om. Het is natuurlijk ook een prachtig gezicht, die twee samen.”

DÉ TIP VOOR ZUID-BEWONERS
“Stichting Opoe zijn vrijwilligers die op honden passen. Het zijn vaak gepensioneerden die dol zijn op honden, maar zichzelf te oud vinden om er zelf één te hebben. Mijn opoe is 72 en fan van het ras. Ze sturen me dagelijks updates, en mijn honden zijn in goede handen. Voor deze service betaal ik 25 euro per maand en het is elke cent waard.”