3 TIPS VAN MIELE VOOR EEN SNELLE EN GRONDIGE VOORJAARSSCHOONMAAK VOLGENS STIJN DUA VAN MIELE EXPERIENCE CENTER AMSTERDAM

door | mei 1, 2024

Met de komst van de lente groeit ons verlangen naar een fris en opgeruimd huis. Tijd om je woning weer eens flink onder handen te nemen! Om je op weg te helpen deelt Stijn Dua, store manager van Miele Experience Center Amsterdam, niet alleen de beste tips en tricks voor de voorjaarsschoonmaak, maar ook advies over het onderhoud van je Miele-apparaten. Want alleen op die manier blijven jouw apparaten in topconditie. Kom vooral eens langs in de winkel op de Van Baerlestraat, waar Stijn en zijn team je graag alle ins en outs laten zien op het gebied van wassen, stofzuigen en koken. Zo ben jij nog sneller klaar met de voorjaarsschoonmaak en kun je nog eerder op het terras neerploffen om te genieten van het voorjaar!

 

1. ZEG EENVOUDIG EN SNEL GEDAG TEGEN STOF
Stofzuigen is misschien niet het leukste klusje in huis, maar broodnodig met alle pollen en pluisjes die het voorjaar met zich meebrengen. Met de krachtige Duoflex stofzuiger, Miele’s nieuwste aanwinst, is stof in een handomdraai verleden tijd. Deze snoerloze stofzuiger kun je eenvoudig veranderen in een handstofzuiger, waarmee je kleine oppervlaktes, zoals de bank, trap of kussens aanpakt.

Tip van Stijn:
“Werk altijd van boven naar beneden. Stof valt nooit naar boven, dus goed om jezelf extra werk te besparen. In de hoeken van het plafond kunnen soms slierten stof zichtbaar zijn. Ooit eraan gedacht om je plafond te stofzuigen? Dankzij de flexibiliteit van de reikwijdte modus is de Duoflex ook hier uitermate geschikt voor.”

Stijn Dus
Advertentie
miele wasmachine

2. MAAK JE WASMACHINE EN DROGER SCHOON, VANBINNEN ÉN VANBUITEN
Er gaat niets boven de geur van frisse was. Om dit te garanderen, is het essentieel om af en toe je wasmachi- ne grondig schoon te maken. Vet, vuil en overblijfselen van wasmiddel kunnen zich ophopen en leiden tot ver- stoppingen in je wasmachine. Daarnaast verbruikt een schone wasmachine minder energie, win-win! Door één keer per week een wasje op zestig graden te draaien (bijvoorbeeld hand- en theedoeken), houd je je trommel schoon. Tijdens de voorjaarsschoonmaak is een gron- dige reiniging een goed idee. Dit doe je eenvoudig met het programma ‘machine reinigen’, waarmee de wasmachine op hoge temperatuur en met een hoger waterpeil optimale hygiëne garandeert. Een perfecte aanvulling hierop is de Miele IntenseClean machine- reiniger. Dit voorkomt dat er wasmiddel- en vuilresten achterblijven in de trommel. Zo blijft je was heerlijk fris. Door de hoge temperatuur en desinfecterende ingre- diënten van deze reiniger verdwijnen ziektekiemen als sneeuw voor de zon. Klinkt goed toch?

Tip van Stijn:
“Als je dan toch lekker in de weer bent, maak dan ook de buitenkant van de wasmachine even schoon en haal na het draaien eens een doekje langs de wasmiddellade. Droog ook de rubberen rand goed af. Aan de achterkant van de lade kunnen soms nog zeepresten blijven hangen, haal de lade eruit om het grondig schoon te maken. Let op: gebruik geen oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, glas- of allesreinigers. Deze kunnen namelijk kunststof oppervlakken en andere onderdelen beschadigen.”

3. IN EEN HANDOMDRAAI EEN SCHONE OVEN
Het is misschien wel het vervelendste klusje van de voorjaarsschoonmaak: de oven schoonmaken. Dat is voorgoed verleden tijd met de ovens en stoomovens van Miele. Een oven met een zelfreinigende pyrolyse- functie bespaart tijd; hiermee maak je jouw oven met één simpele handeling schoon. Door de pyrolytische zelfreiniging wordt de oven verhit tot boven de 400 graden, waardoor alle etensresten als as uit elkaar vallen en gemakkelijk kunnen worden opgeveegd. Agressieve reinigingsmiddelen én urenlange poets- beurten zijn dus mooi verleden tijd. Helemaal ideaal is de oven die zichzelf reinigt! Een combi-stoomoven met de functie HydroClean verwijdert moeiteloos aangekoekte etensresten of vetspetters. Je hoeft enkel geschikt reinigingsmiddel toe te voegen en aan het eind van het programma wordt het gebruikte water via het putje uit de ovenruimte verwijderd, mét al het vuil. Een kind kan de was doen! <

 

MIELE EXPERIENCE CENTER
Van Baerlestraat 42-44
034 737 88 88
www.miele.nl

 

miele oven