DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

door | mei 1, 2024

In de maand mei is er weer genoeg te beleven in Amsterdam-Zuid. Wij hebben alle highlights voor je op een rijtje gezet: van een boeketje maken voor Moederdag op Gelderlandplein tot Het Amsterdams Verbond.  Bij Zuid.nl vind je altijd de leukste activiteiten om te doen. 

31 MEI T/M 2 JUNI
BITE OF AMSTERDAM -Amstelpark 
BITE of Amsterdam transformeert het Amstelpark in een culinaire hotspot! Dat betekent drie dagen lang ultieme verwennerij met gerechten van topchefs, workshops en proeverijen. Een must voor foodies!

 4 MEI
NATIONALE DODENHERDENKING – Diverse locaties  
Amsterdam herdenkt op 4 mei met ruim vierhonderd activiteiten verspreid over de hele stad. ’s Avonds vinden op meer dan vijftig plekken herdenkingen plaats, waarna om 21.00 uur de voorstellingen van Theater Na de Dam van start gaan.

 

bite of Amsterdam
Advertentie
moederdag hoofddorppleinbuurt

5 MEI
BEVRIJDINGSDAG – Diverse locaties 
Op 5 mei zijn er meer dan veertig intieme Bevrijdingspodia vol kunst, cultuur en muziek. Schuif aan bij één van de vele Vrijheidsmaaltijden bij jou in de buurt en vier de vrijheid met elkaar!

11 MEI
MOEDERDAG HOOFDDORPPLEINBUURT – Hoofddorpplein  
Vier Moederdag op het Hoofddorpplein! Er worden rozen uitgedeeld, kinderen maken bloemstukjes en kunnen geschminkt worden bij Oogwereld Toff optiek. De deelname is gratis. Kom je ook?

 

11 MEI
BOEKETJE MAKEN VOOR MOEDERDAG – Gelderlandplein 
Verras mama op Moederdag met een bloemboeketje! Kom op 11 mei tussen 12.00 en 17.00 uur naar Gelderlandplein en maak gratis een bloemboeketje voor jouw allerliefste mama!

5 MEI
HET AMSTERDAMS VERBOND – Olympisch Stadion 
Vier de vrijheid op de historische grond van het Olympisch Stadion tijdens Het Amsterdams Verbond. DJ’s van Chicago Social Club, Club Atelier, Disco Dolly en La Bastille zetten op deze zonnige dag de toon. Vier, dans, proost en feest mee!

Amsterdams verbond
zuidas boxing

25 MEI
ZUIDAS BUSINESS BOXING – Apollohal 
Zuidas Business Boxing neemt de Apollohal over voor een exclusief box-event, waarbij zakenlui eenmalig de ring in stappen.

12 MEI
PURE MARKT – Amstelpark 
De Pure Markt is de perfecte familieactiviteit tijdens Moederdag. Struin langs de kraampjes van ambachtelijke ondernemers en ontdek lekkernijen. Geniet van een burger, oester of taartje op de lange slingerbank!