ROB’S REISCOLUMN NIEUW-ZEELAND PART 2

10 jul 23

ROB'S REISCOLUMN NIEUW-ZEELAND PART 2

Nieuw-Zeeland part 2: highlights van het Zuidereiland

De uitgestrekte stranden, kristalheldere meren, gletsjers en tropische regenwouden maken Nieuw-Zeeland dé perfecte plek voor avonturiers. In mijn vorige column reisde ik over het Noordereiland. Nu is het tijd voor deel twee: het Zuidereiland.

Vanuit het Noordereiland reis je in zo’n drie uur met de ferry naar het plaatsje Picton op het Zuidereiland. Mijn eerste stop hier was het Abel Tasman National Park. Voor een avonturier als ik is dit een waar paradijs. Het park kent gouden stranden, watervallen, hangbruggen, turquoise wateren en tropische bossen. Het is de ideale plek om te gaan kajakken en toffe hikes te maken. Mocht je de tijd hebben, dan is de Abel Tasman Coast Track een echte aanrader. Deze wandelroute van zo’n 60 kilometer neemt zo’n drie tot vijf dagen in beslag.

Via een panoramische bergweg tussen de zee en de Zuidelijke Alpen ben ik zuidwaarts richting Franz Josef gereden. Hier bevindt zich de gelijknamige gletsjer die aan de voet van het regenwoud grenst. Een unieke ervaring is de heli-hike, waarbij je met een helikopter op de gletsjer wordt afgezet. Vervolgens verken je te voet de blauwgroene ijsgrotten en felblauwe spelonken. Ben je een echte adrenaline junkie? Ga dan skydiven boven dit fantastische gebied!

Advertentie
ROB'S REISCOLUMN NIEUW-ZEELAND PART 2

De mooiste route van deze reis was die naar Queenstown. Deze weg loopt door het hart van het Fiordland National Park en geeft adembenemende uitzichten op bergpieken, heldere meren, vele watervallen en de Milford Sound. Dit is een diep fjord dat omringd is door hoge kliffen. Als je van avontuur houdt, maak dan zeker een stop in avontuursstad Queenstown. Hier kun je de wereldberoemde bungeejump wagen vanaf de Kawarau Bridge. Toch meer een watersportliefhebber? Ga dan raften op de helderblauwe Shotover River tussen de steile rotsen. Mijn laatste stop van deze onvergetelijke reis door Nieuw-Zeeland was Christchurch, een kunstzinnige stad die bekendstaat om zijn mooie botanische tuinen en levendige centrum. Een leuke tip is om met de kabelbaan naar de top van de Christchurch Gondola te gaan voor een prachtig uitzicht op de bergen en de stad.

 

De wereld rondvliegen om de mooiste bestemmingen te ontdekken en dit met andere mensen te delen is de grote passie van columnist en reisspecialist Rob van Helvoort. Van deze passie heeft hij zijn werk gemaakt en daardoor brengt hij bijna net zoveel tijd door buiten Nederland als op kantoor. In Rob’s Reiscolumns neemt hij ons mee over de wereld.