ROB’S REISCOLUMN: PAREL VAN DE INDISCHE OCEAAN

door | mei 1, 2024

Maak kennis met Azië in het klein tijdens een rondreis door het altijd groene Sri Lanka. In drie weken tijd kun je het volledige land ontdekken. Van hiken door de jungle en wildlife spotten tijdens een safari tot het maken van de mooiste treinreis en het bezoeken van indrukwekkende tempels. De veelzijdigheid is wat een reis door dit land zo leuk maakt.

VIJFTIG TINTEN GROEN
Het eiland is verrassend groen en beschikt over diverse natuurlandschappen. Al vanuit het vliegtuig zie je hoe de palmbomen het eiland overheersen. Ook vind je er ontzettend veel theeplantages. Nuwara Eliya staat bekend als dé theeregio van het land en wordt ook wel Klein Engeland genoemd. Een high tea met uitzicht op de theevelden is dan ook zeker een aanrader om hier te doen. Reis verder naar de kust voor de vele bounty stranden. Ideaal om te zonnen en ontspannen, maar ook perfect voor wie graag actief bezig is, zoals surfen, duiken of walvissen spotten.

sri lanka
Advertentie
Sri Lanka

RIJKE CULTUUR
De Sri Lankaanse bevolking tovert gegarandeerd een lach op je gezicht vanwege de enorme gastvrijheid. Het land beschikt over een rijk boeddhistisch erfgoed en dat is terug te zien in de vele tempels. De Tempel van de Tand is de belangrijkste tempel van Sri Lanka, maar de Gouden Tempel van Dambulla vind ik het meest indrukwekkend. Dit tempelcomplex bevindt zich op 160 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

AVONTURIERS OPGELET
Raften door het regenwoud, abseilen langs watervallen en ziplinen door de bergen. Sri Lanka heeft het allemaal. Een echte must is het beklimmen van de Pidurangala Rock met zonsopkomst. Vanuit hier heb je een waanzinnig uitzicht op de beroemde Leeuwenrots. Verder zijn er diverse nationale parken die mogelijkheden bieden om te hiken, safari’s te maken en wilde dieren te spotten per boot.

COMBINEER MET ULTIEME LUXE OP DE MALEDIVEN
Op amper anderhalf uur vliegen vanaf Sri Lanka sta je al op de Malediven. Het is dan ook een perfecte afsluiting van en ideale combinatie met Sri Lanka!